avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acord pensii Romania - Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acord pensii Romania - Israel

Buna ziua! Tatal meu, nascut in 1948, si-a depus dosar de pensionare in octombrie 2011.Nu a primit inca decizie si are 5 ani de zile lucrati in Israel, pentru care nu a depus nici o documentatie la dosar pentru ca nu are. A cotizat la pensiile din Israel. Ce trebuie sa faca pentru a beneficia cumva si de acesti 5 ani?
Cel mai recent răspuns: Gggi , utilizator 13:17, 5 August 2020
Aflati atunci cand aceasta ratificare va fi publicata in Monitorul Oficial sau mergeti la Casa de Pensii sa intrebati, cam o data pe luna.
Buna ziua, mai sunt ceva noutati in legatura cu acest subiect?Multumesc mult!
@Colombina29


Nu v-am uitat. :)

Acordul dintre România şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale, semnat la Ierusalim la 28 februarie 2011, a fost ratificat de statul român. Legea nr. 150/2012 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 548/06.08.2012. Acum urmează ca, în aplicarea acestui acord, să fie semnat de cele două state un aranjament administrativ care cuprinde elementele concrete de aplicare, respectiv formularele si celelalte documente necesare. După aceea, tatăl dvs. şi toate persoanele interesate se vor putea adresa caselor de pensii solicitând acordarea sau recalcularea drepturilor de pensie, după caz.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns! Ma tem ca la cum merg treburile in tara asta nu cred ca mai apuca tata sa se bucure de ceva banuti. Acum isi cauta ceva vechime prin nu stiu ce arhive care au luat foc si nu mai exista. Ce se mai poate face in acest caz?
Buna ziua! As dori sa stiu daca a fost semnat si aranjamentul administrativ si cum trebuie procedat pentru recalcularea pensiei.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie din israel rodicabalteanu rodicabalteanu am lucrat aprox patru ani in israel ca ing constructor,in luna aprilie a.c. am depus la casa de pensii iasi un formular completat cu unele date sumare ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dorianztd dorianztd Va salut, tatal meu a lucrat in Israel in perioada 1996-1999 in constructii, ca angajat legal la o firma de acolo , as dori sa stiu cum pot obtine ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel mirelavalcu mirelavalcu Buna ziua, Va rog, Romania are conventie cu Israelul in ceea ce priveste acordarea pensiilor aferente perioadei lucrate in Israel? Mentionez ca am lucrat ... (vezi toată discuția)