avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu ma da afara din casa, desi i-am platit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu ma da afara din casa, desi i-am platit jumatate din casa, dar nu am acte

Buna ziua,

In anul 2006 parintii mei au divortat, iar in 2008 in urma partajului tatal meu a avut de platit sulta mamei mele in valoare de 140.000 RON. Fiind vorba de tatal meu l-am ajutat, eu in 2007 angajandu-ma ca delegat in strainatate, pana in 2008 am castigat 50.000 RON cash, iar in 2008 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 90.000 RON, unde am avut ca Garant pe fratele tatalui meu.
Astfel ca in luna septembrie 2008 i-am dat banii tatalui meu fara nici un act scris, deoarece am avut incredere in el, si el a platit sulta mamei mele.
Pe actul de vanzare cumparare al apartamentului apar mama si tata, iar tata mai are hotararea definitiva si irevocabila prin care el demonstreaza ca a platit sulta si a devenit proprietar.

Tatal meu a devenit recalcitrant si din anul 2009 s-a pensionat pe caz de boala, certurile dintre mine si el devenind tot mai aprinse, astfel ca recent m-a amenintat ca imi schimba iala la usa daca nu ii platesc toate cheltuielile la intretinere si lumina, iar mie nu mi se pare corect sa platesc eu tot. Am spus jumatate-jumatate, insa el a zis ca el este proprietar si ca nu am dat nici un ban si ca nu va recunoaste niciodata banii pe care i-am dat.
L-am iertat din nou si in ianuarie 2012 am inaintat pentru el la serviciu pt obtinerea unui ajutor la boala pe care o are, iar la 01.02.2012 de la serviciu am primit 13.000 RON bani cu care el pe 02.02.2012 si-a platit creditul la masina.

Iata ca tata a devenit proprietar si pe apartament si pe masina, pe banii cu care eu l-am ajutat, pentru ca nu am crezut ca se va ajunge sa ma dea afara din casa daca nu ii platesc eu tot.
Am 27 ani si imi doresc sa imi recuperez banii pe care i-am dat, acum imi e frica sa ma duc sa iau si lucrurile pentru ca sa nu ma bata.

Va rog mult sa ma ajutati in aceasta situatie foarte delicata:

1. Cum pot sa imi recuperez hainele din apartament? Pe buletin am inca domiciliul acolo, insa daca schimba iala la usa eu ce pot face?
2. Singurele dovezi pe care le am este contractul de credit de 90.000 RON in care m-a girat fratele tatalui, iar pentru 50.000 RON as putea obtine probabil o lista a depozitelor pe care le-am avut la banci.
Este posibil sa imi recuperez banii pe care i-am dat pe jumatate de apartament, desi nu am nici un act scris? Eu nu apar proprietar nicaieri desi am avut si credite si am lucrat in strainatate.
3. Doresc sa recuperez si banii pe care i-am dat la 01.02.2012 tatalui meu, cei 13.000. Pot dovedi cu actele de la serviciu, ca eu am obtinut banii pentru el, iar el a platit creditul pe 02.02.2012. Am vreo sansa sa mai recuperez si din acesti bani?

As avea nevoie de un avocat cu experienta in astfel de cazuri, deoarece imi doresc dreptate. As dori sa aflu raspunsuri concrete daca as putea castiga in instanta.

P.S.: In prezent stau la prieteni si nu stiu cum sa recuperez lucrurile mele din apartament.

Va multumesc,
Alex.
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 16:07, 8 Martie 2012
Pentru avocat_lascoschi: Raspunsul nu are relevanta, atat timp cat tata este proprietarul casei, el poate chema politia si sunt dat afara instant. Deci proprozitie " Ramaneti in apartament cat puteti" este nula. Eu nu sunt proprietarul.

Pentru olden: Comentariul nu are relevanta, in primul rand este o relatie de rudenie de grad I, este imposibil sa nu castig in instanta, daca vorbeam de un strain era corecta afirmatia ca eu sunt darnic si dau tuturor cate 40 mii euro ( evaluarea din acel an ).
Cat despre impacati-va? Cred ca glumiti, nu am ajuns sa stau inchis in casa cu el ca la puscarie, de teama ca el sa nu ma mai primeasca in casa. Am 27 ani, nu pot sa ii cer iertare de fiecare cand intarzii din oras sau cand ma duc la prietena mea, este absurd.
Multumesc ca ma ironizati la maxim, daca nu ii dadeam tatalui meu, imi luam eu o alta casa deci nu ramaneam fara bani, deveneam eu proprietar.
Nu discut despre mostenire, deoarece nu imi doresc moartea parintilor pentru a sta in casa luata cu banii munciti de mine, este iarasi absurd. Imi voi obtine dreptul in instanta atat timp cat am dovezile conturilor bancare.
Si nu am frati, nu am mentionat nicaieri ca as avea frati...

pentru Eduardx: Pentru problemele de ordin moral avem un alt judecator mai presus decat noi, care va echilibra toata nedreptatea.

Am vorbit deja cu un avocat care a castigat in instanta multe cazuri de acest gen si mi-a spus ca dovezile sunt: extrasele bancare din acea perioada a conturilor mele, precum si cel al creditului. Cu aceste acte se va demonstra ca tatal meu nu a avut de unde plati, si punctul 2 este ca am vorbit cu mama mea sa ma ajute cu toate actele si sa demonstreze cu procesul verbal de la executor ca banii primiti au fost de la mine.

Chiar imi doresc sa vedem cum va dovedi tatal meu in instanta ca el a platit sulta apartamentului. In instanta se poate invoca si gradul de rudenie de gradul I si am destui martori: am colegi de serviciu, am vecini de bloc, am prieteni, am pe mama mea...toti sunt uimiti de reactia tatalui meu si au spus ca ma vor ajuta.

Este imposibil sa nu castig partea mea. Imposibil...

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, o sa vorbesc si cu doamna avocat de care ati mentionat mai sus, vreau parerea mai multor avocati.

cu placere si sper ca ma fost de ajutor.
Buna ziua,
Am observat acum cazul dvs. si parerea mea este ca aveti sanse de castig daca demonstrati ca banii erau ai dvs., iar tatal nu avea de unde face rost de acei bani.
Folositi-va de martorii pe care i-ati enumerat si de inscrisurile referitoare la credite si incasari si puteti castiga, mai ales ca si mama dvs. va sustine.
Nici eu nu v-as sfatui sa locuiti in continuare in apartament si sa va suportati tatal, dar o plangere penala impotriva comportamentului agresiv al acestuia ar fi fost buna.
Va doresc mult succes si rabdare pt ca o sa dureze ceva.

Cu respect,
Av. Daniela Vasilescu
www.danielavasilescu.com

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Incredere oarba in parintii mei seldom seldom Salut, Am patit un lucru extrem de grav cu increderea pe care am avut-o in cei 2 parinti ai mei. In anul 2007, parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters60804 ContSters60804 Suntem in proces pentru dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei(acum 14 ani)proces care se v-a termina in cel mult 2 luni ,ieri am avut termen si s-a depus ... (vezi toată discuția)