am un angajat care si-a luat un concediu medical fictiv. pe ce ma bazez cand spun asta? pe afirmatiile colegilor sai, care mi-au spus din vreme: vezi ca saptamana viitoare X a spus ca isi ia concediu medical. acuma, dupa ce si-a luat CM 3 zile, tot ei mi-au spus ca X a zis ca isi va prelungi CM.
medicina muncii nu se poate suprapune peste medicul de familie.
am vreo solutie, ca angajator, sa descurajez astfel de practici? cum pot verifica un CM daca e real? cred ca nu prea, dar poate v-ati mai lovit si altii de problema asta.
pana una-alta m-am gandit sa fac o decizie de modificare a salariului de incadrare, respectiv sa-l scad la salariul minim pe economie - poate il fac sa plece de buna voie.
problema e ca primele 5 zile de CM le suport eu, ca angajator. urmatoarele, DACA sunt cu continuare, le suport tot eu, pana STATUL se gandeste sa-mi dea banii.
am mai avut angajati cu CM, dar real, si le-am dat toate drepturile cuvenite, i-am tratat asa cum spune legea. dar nu imi place sa fiu luat de fraier si sa stau cu mainile in san.
astept opinii, toate cele bune
sincer daca legea permite concediile medicale dvs. de ce nu le permiteti si eu pot sa ma lauda ca sparg o banca daca am fraieri sa ma asculte si coincidenta chiar sunt in banca cand se da spargerea :)) deci in final particip involuntar.Parerea mea personala lasati l sa si ia concediu si dupa reevaluati criteriile de performanta si recomnadati
o pensie de boala, mare lucru! Totul se face cu DIPLOMATIE .
Concediu medical
AurelCh
Buna ziua.As vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ceara analizele medicale,diagnosticul exact si scrisoare medicala de la angajatul aflat in concediu ... (vezi toată discuția)