avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Cer scuze administratorilor pentru deschiderea unui nou topic pe aceasta tema. Am citit toate postarile privind iesirea din indiviziune, dar nici una nu se potriveste cu situatia mea.
Fiul meu in varsta de 14 ani detine o cota indiviza de 1/3 dintr-un apartament. Cealalta cota de 2/3 este detinuta de mama sa. Sunt divortat. Copilul mi-a fost incredintat de catre instanta spre crestere si educare. Apartamentul este folosit execlusiv de fosta sotie,

As dori sa stiu:
1. daca pot cere eu iesirea din indiviziune a copilului sau daca trebuie sa se adreseze el instantei.
2. cam cat timp dureaza un astfel de proces.
3. se face o evaluare a valorii de piata a apartamentului sau copilul primeste suma cu care a intrat in indiviziune.
4. cum procedez in cazul in care fosta sotie refuza sa achite suma ce va reveni fiului neu.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:54, 13 Noiembrie 2008
cermak gruianu a scris:

Va multumesc frumos pentru completare, stimate coleg! In practica, daca ati avut o asemenea speta, cum ati procedat?

În niciun caz depunînd o cerere în numele minorului, fără a avea calitatea de reprezentant.

Minorul de 14 ani nu este reprezentat. Încheie acte juridice personal. Cu încuviinţare, cu aprobarea autorităţii tutelare unde e cazul, dar personal. ªi nu poate fi reprezentat decît în temeiul unui mandat convenţional, aşa cum subliniam mai sus. Este deosebirea esenţială dintre minorul sub 14 ani şi minorul peste 14 ani.

Sunt curios care instanţă din România ar admite o cerere făcută de părinte în numele minorului care are capacitate de exerciţiu restrînsă.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament vandut fara acte si fara acordul unuia din proprietari ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: detin un apartament mostenire de la tatal meu. Pe titlul de proprietate apar eu(3/8) si mama mea (5/8). cand am primit ... (vezi toată discuția)
Capacitate de exercitiu anticipata munteanu mihaela munteanu mihaela s-a schimbat cumva legislatia in materia dobandirii capacitatii de exercitiu anticipata, in sensul ca acum si barbatul minor o poate dobandi prin casatorie la ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)