avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj

Solicit niste lamuriri in legatura de ajutorul de somaj, si anume:
- persoana care a terminat facultatea, examen de licenta iulie 2008, inregistrata la agentia de somaj din 29.09.2008, in 16.10.2008 se angajeaza, ce facilitati imi mai poate acorda agentia de somaj?
- am inteles ca este o ordonanta, prin care se prevede ca daca firma este la o distanta de 100 km fata de locul de munca unde prestez activitatea, beneficiez de ajutor de somaj!? este adevarat? daca da, va rog sa-mi comunicati si mie numarul acesteia.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:50, 16 Decembrie 2008
ioanavasileteodora a scris:

o persoana care se afla in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani poate beneficia de ajutorul de jomaj la terminarea acestei perioade? cum si in ce conditii? Multumesc !

Poate beneficia de somaj daca indeplineste conditiile pentru inscrierea la somaj: 12 luni lucrate in ultimele 24 luni anterioare intrarii in CIC cum si CIM sa fie incetat din motive neimputabile salariatului. Concediu de crestere copil suspenda CIM.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere-somaj-angajare gianiomu gianiomu Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie. As dori daca se poatesa-mi raspunde-ti la intrebarile de mai jos. Am fost concediat de la ultimul loc de munca dupa ... (vezi toată discuția)
Angajare studii superioare iuliurs iuliurs Buna seara, Am absolvit o facultate in luna iulie, 2, m-am angajad cu data de 11 iulie 2008. Domiciliul stabil se afla la o distanta mai mare de 50 km fata de ... (vezi toată discuția)