avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna,am o problema,bunicii au decedat de curand,ei au avut 3 copii,2 dintre ei au decedat lasand in urma cate un copil.As vrea sa stiu exact cotele ce revin nepotiilor dupa parinti decedati si copilului in viata.Am consultat mai multi avocati si notari si au existat mai multe variante.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
mmonyca1981, utilizator
Pentru mostenirea bunicii, nepoatele au dat vreo declaratie de acceptare a mostenirii pana in ianuarie? In cazul bunicului termenul expire la anul in februarie, deci nu aveti sanse sa ii eliminati de la mostenire.

Recomandarea mea este sa discutati cu nepoatele si sa negociati o sulta.

Bunicul trebuia sa va faca un testament pentru a obtine dvs. o parte mai mare.
Nu pt.bunica nu au dat nici o declaratie,le-am anuntat, nepoata instrainata a raspuns ca sa ii zicem cand moare batranul,cand a murit tatal ei a raspuns ca nu ii era tata
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
mmonyca1981, utilizator
Problema e ca vreau sa cumpar imobilul in care au locuit bunici,tata imi cedeaza partea lui,dar nepoatele cele 2 au pretentii financiare pe care nu pot sa mi le permit fiind singura.Pentru mine are o valoare sufleteasca,e unde am crescut si ei mi-au fost parinti, in plus le-am promis bunicilor pe patul de moarte ca acolo nu va locui un strain si ca voi locui acolo,macar promisiunea asta sa mi-o tin daca cea ca se vor face bine,ca ii voi duce acasa de la spital.Macar o promisiune facuta sa mi-o tin
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
mmonyca1981, utilizator
Pentru partea bunicii ati avea sanse sa le declarati straine de succesiune dar pe partea bunicului inca nu puteti face nimic.
:ban: Avertisment moderator adresat d-nei@mmonyca1981

Stimată doamnă,

Vă rog să nu mai dublați repetați mesajele. Postați o singură dată întrebarea și încercați să răspundeți punctual la ce sunteți întrebată, fără a dubla mesajul postat anterior.

Astfel, mesajul dvs va putea fi înțeles mai ușor, și, implicit, veți putea beneficia de răspunsuri utile.

Cu stimă,
Moderator,
av. Andrei Grigoriu

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi avut teren ... Dr_Cristina Dr_Cristina Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi avut teren agricol si casa iar numai casa lasata testamentar altui fiu care este in viata) , unul din ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)