Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in apartament!
Am facut o cerere catre asociatia de proprietari in care am cerut repararea acoperisului, dar administratorul mi-a zis ca acest lucru nu se poate face deoarece nu i-a aprobat nimeni un fond de reparatii!
Vreau sa va intreb care sunt conditiile legale in care se poate face reparatia, tinand cont ca vecinii nu vor sa participe financiar la aceasta operatiune iar garantia acoerisului a expirat!
Pot sa dau in judecata asociatia de prorietari pentru pagubele produse in apartamentul meu de aceste infiltratii?care ar fi pasii care ar trebui sa-i urmez?
Ca sa nu deschid alt topic, pun si eu o intrebare:
o hidroizolatie facuta la o scara, 19 apartamente (cu firma, garantie 2 ani), dupa cat timp ....omeneste vorbind, poti sa ridici ,, iar ciocul" ca vrei hidroizolatie? Stiu ca nu scrie nicaieri, dar nu se poate ca dupa 3 ani sa vrei iar sa se faca hidroizolatie. D-voastra ce spuneti?
Eu spun ca o hidroizolatie se garanteaza pe contract de prestari servicii timp de 10 ani.
Nu se poate sa se dea o garantie pe o asemenea lucrare numai pe 2 ani, ca atunci se presupune ca a costat vreo 500 lei....adica o fi fost pus un plastic si s-o fi mazgalit cu niste smoala.
De ridicat ciocul poti sa-l ridici imediat ce vezi ca incep infiltratiile.....
Din cate cunosc eu, Inspectoratul in constructii limiteaza, impune executantilor lucrarilor de hidroizolatii sa dea o garantie de maxim 3 ani. Aceasta este garantia pentru manopera, chiar daca materialele sunt garantate de producator la 10 ani.
Am inteles de la firmele serioase ce se ocupa de hidroizolatii ca s-a luat aceasta masura de limitare a garantiei la maxim 3 ani pentru ca in lupta de concurenta, preturile fiind foarte apropiate, unele firme pulsau la garantie, dadeau garantie mai mare decat altii doar cu scopul de a parea oferta lor mai buna si a castiga contractele. Apoi dupa 2-3 ani acele firme se desfiintau si nu mai aveai cu cine discuta de garantia data pentru 7 sau 10 ani.
Pentru lucrarile de hidroizolatie facute in asociatia noastra din 2004 pana acum avem garantie de 3 ani, cu exceptia uneia facute in 2004 care a avut 4 ani. Oricum in acesti 7 ani toate terasele nostre au suferit cate doua lucrari de hidroizolatie. Unele au necesitat refacerea hidroizolatiei dupa 3 ani, altele dupa 4 ani si una a tinut chiar 7 ani, fiind nevoiti sa o refacem totusi in 2011.
Pentru vara lui 2012 avem in plan si trebuie sa refacem o terasa ce a fost reparata in 2008. A cedat in aceasta iarna, adica dupa 3 ani si jumatate.
am primit raspunsul ca cererea care am facuto de la presedintele de asociatie in care spune ca acoperisul a fost facut in regie proprie si ca daca vreau sa il repar sa cer acordul tuturor proprietarilor ca asociatia nu se poate implica deoarece nu a colectat un fond de reparatie!
Intrebarea mea este cum pot sa il repar daca nu pot sa conving vecinii si daca nu dispun nici de banii necesari pentru a il repara in totalitate?
Buna seara,
Si eu am exact aceeasi problema cu acoperisul blocului, m-am lamurit care este procedura, insa as mai avea o intrebare: reparatiile pentru daunele produse de aceste infiltratii nu ar trebui suportate tot de asociatie?
Acoperis bloc
anca0704
Buna ziua.
Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)