avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in apartament!

Am facut o cerere catre asociatia de proprietari in care am cerut repararea acoperisului, dar administratorul mi-a zis ca acest lucru nu se poate face deoarece nu i-a aprobat nimeni un fond de reparatii!

Vreau sa va intreb care sunt conditiile legale in care se poate face reparatia, tinand cont ca vecinii nu vor sa participe financiar la aceasta operatiune iar garantia acoerisului a expirat!

Pot sa dau in judecata asociatia de prorietari pentru pagubele produse in apartamentul meu de aceste infiltratii?care ar fi pasii care ar trebui sa-i urmez?
Cel mai recent răspuns: er5in , utilizator 12:04, 17 August 2013
Poate, in unele situatii, proprietarul sa solicite despagubiri pentru daunele suportate de infiltratia apei din terase.
Adica, daca ati sesizat in scris asociatia si aveti dovada, daca asociatia nu a luat masuri de remediere a situatiei, daca...
Acum cateva zile a depus un proprietar o sesizare la asociatie prin care ameninta chiar cu instanta pentru ca i se infiltreaza apa in casa din iulie 2012 (de 8 luni).
Ori in aceasta perioada intreaga conducre a asociatiei a for prezenta aici, a avut loc intre timp si o adunare generala, membrii comitetului au avut sedinte lunare cu usa deschisa pentru orice proprietar, iar ultimile terase unde erau probleme s-au reparat in octombrie 2012. Iar omul nostru e suparat ca i s-a stricat tencuiala...
Sigur ca acum i s-a inregistrat sesizarea, se va verifica, se va discuta in sedinta urmatoare de comitet (in luna aprilie) iar in mai-iunie cand va permite vremea, asociatia va contracta o firma care sa realizeze lucrarea de hidroizolatie. Dar nu putem discuta de despagubiri pentru degradarea apartamentului datorata de neglijenta proprietarului pagubas.
Am fost si eu ieri si am depus o sesizare si mi-au spus ca ei n-au de a face cu pagubele produse in apartament.Oare acestea nu sunt acoperite de asigurare?
Pai cititi ce scrie in asigurare.
In cazul meu asigurarea nu acopera pagubele, sincera sa fiu, nu stiu de ce am facut-o...
De neglijenta nu cred ca poate fi vorba atata timp cat am facut o multime de sesizari, am trimis nenumarate poze cu diferitele stadii de degradare...Toata lumea stie ce se intampla, doar ca nu se face nimic, timp in care infiltratiile isi vad de treaba lor.
Atata timp cat stricaciunile erau de marimea unei coli A4, nu mi-a trecut prin cap sa le cer despagubiri, insa acum am 3 camere afectate, tencuiala tot cade si asta in conditiile in care am doi copii mici. Eu am facut sesizare inca de la inceput asa ca daca e vorba de neglijenta cuiva, cred ca e voba de cea a asociatiei.
Eu sunt hotarata sa fac si pe banii mei, ca nu vreau sa se strice mai rau.Da' ma tin ca raia de ei.Pana ii recuperez.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari Marius MM Marius MM locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ... (vezi toată discuția)