whitescorpion a scris:
Deci eu ca proaspat absolvent de 5 luni de zile...nu pot sa primesc nici indemnizatia de somaj si nici prima pt ca ma angajez in termen de 6 luni de cand am terminat facultatea?Chiar daca nu am lucrat pana acuma si n-am primit nici somaj?
Si cei 30% de care zicea doamna dinainte?
Nu exista nici o lege a somajului in care sa fie trecute toate aceste neclaritati?
Vorbiti de mai multe beneficii .
In primul rand ar fi trebuit sa va inregistrati la somaj pentru indemnizatie in 60 zile de la absolvirea facultatii. Care promotie sunteti? iulie , august? Daca sunteti bsolvent luna august se poate sa mai fiti inca in termen si sa va poaua fi deschis dreptul la somaj.
Cu privire la cei 30 % : au dreptul somerii indemnizati pe durata cat ar fi primit somaj dupa angajare .
Absolventii someri inplata au dreptul la indemnizatia intreaga daca se angajeaza pe o prioada mai mare de 12 luni, la cerere ,dupa trecerea a 12 luni de la angajare.
Cat priveste
prima de angajare este de 500 lei :
Pentru a beneficia de această primă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani, trebuie să fie înregistraţi la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă unde au domiciliul şi
să se angajeze cu program normal de lucru pe o perioadă mai mare de 12 luni.
Absolventii primesc o primă în cuantum de 500 lei neimpozabili, dac
ă depun documentaţia necesară dosarului în termen de 60 de zile de la data angajării. Stimularea încadrării absolvenţilor este o măsura esenţială de prevenire a şomajului în rândul tinerilor, această măsura ducând la scăderea ratei şomajului în rândul absolvenţilor.