avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de anagajare absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de anagajare absolvent

Buna..
Cine ma poate ajuta si pe mine...Sunt absolventa de facultate din acest an si nu am primit pana acuma indemnizatie de somaj pt ca nu m-am inscris la ei.Acuma urmeaza sa ma angajez.Mi-am depus dosarul ca sa ma aiba in baza lor de date.
Eu stiu ca se da o prima de angajare de la somaj cat un salar min brut pe tara deoarece ma angajez dupa terminarea facultatii.
Nu am gasit nimic actualizat pe net si nici macar o baza legala.,doar in articole mai vechi din ziare.

Imi puteti spune daca se da aceasta prima si in ce lege este trecuta.
Cel mai recent răspuns: whitescorpion , utilizator 18:10, 14 Noiembrie 2008
Art. 73 ind.1 alin.1 din Legea nr.76/2002 prevede ca, absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii.
Prima de 500 lei se acorda tot in baza legii somajului si daca cu siguranta va vor fi oferite informatii daca insistati.
Din pacate se intalnesc doua tipuri de functionari unii care nu cunosc toate prevederile legale si cei care cred ca au indicatori mai buni daca se fac ca ploua cand se solicita un drept.
Aratati celor de la somaj ca stiti legea si veti constata ca vor deveni binevoitori.
ok..multumesc frumos de raspuns.Pana la urma i-am dat de cap...

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)
500 de lei pentru fiecare angajat nou? odo odo Salutare. Am urmatoarea dilema. Am fost angajat in decembrie 2014, iar pe langa salariul de baza, seful cu sefa am dus cateva acte la Fortele de Munca ... (vezi toată discuția)
Drepturi la reincadrarea in munca a somerilor stefan1969 stefan1969 am si eu o intrebare am auzit la agentia de ocupare a fortei de munca una din angajate ii spunea unui somer ca daca se reincadreaza in munca inainte sa se ... (vezi toată discuția)