avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sistare pensie intretinere student care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sistare pensie intretinere student care nu frecventeaza cursuri dar aduce adeverinta

Cum pot sa procedez pentru a sista pensia de intretinere pentru un copil din afara casatoriei care are 23 ani, a facut trei ani de facultate la zi ,avand restante in toti anii, pe care nu le-a luat iar in anul patru care trebuia sa fie si ultimul nu a mai mers nici la cursuri si nici la examene. Ca urmare la sfarsitul anului a fost declarat exmatriculat dar i s-a aprobat reinscrierea in anul patru cu taxa si repetarea anului. A platit un avans din taxa, a scos adeverinta de student si in primul semestru nu s- a prezentat la cursuri si examene. Pretinde in continuare sa primeasca pensie pentru studii dupa aproape doi ani de absenta pe baza unor adeverinte eliberate la inceput de an. Daca justitia aproba ce pot face in acest caz? Multumesc.
Copilul se afla,, in nevoi,, atunci cand nu poate desfasura o activitate aducatoare de venituri din cauza lipsei de timp pentru ca trebuie sa participe la cursuri sau sa studieze pentru examene. Ori in situatia cand el din octombrie 2010 pana in martie 2012 nu a fost o zi la cursuri, laboratoare si la nici un examen, nu inteleg de ce nu are timp.De doi ani se inscrie in anul patru, isi scoate adeverinta si un an de zile nu mai calca pe la facultate. In felul acesta la 26 ani va fi tot in anul patru, eu platesc si el nu face nimic pentru a se realiza profesional.Este la o facultate de constructii la zi si nu poate participa la examene daca nu merge la laboratoare.Eu nu vad aici decat o bataie de joc fata de scoala , parintele care plateste si nu in ultimul rand fata de el insusi. Ce face cu banii, in ce scopuri sunt cheltuiti cred ca nu este greu de ghicit, nu il obliga nimeni sa dea socoteala si nu inteleg de ce nu spune in legislatie sa platesti pana la 26 de ani si sa nu mai deschidem degeaba procese.Eu nu vad aici nici o continuitate a studiilor ci doar o intrerupere a lor. Poti sa te inscrii la un maraton, sa nu alergi nici un metru, sa stai la bar pana se termina concursul si apoi sa te lauzi la toti ca ai participat si tu :sorry:. Daca asta este legea in Romania eu nu mai inteleg nimic.
E dreptul dvs sa depuneti cerere pt a-i sista pensia.. si daca veti proba ca in realitate e in stare de nevoie din cauza lui, ca isi face probe pt a fi intretinut nu pt a face scoala.. s-ar putea sa aveti castig de cauza

Art. 524. - Are drept la întreținere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreține din munca sau din bunurile sale.

( e ceva si asta, din ambitie sa va ia banii.. face o facultate vrand-nevrand )
cosminbot,


de obligat cred ca veti fi obligat sa ii platiti in continuare...dar de ce nu solicitati sa onorati obligatia in natura....asa ati putea sa-l ajutati concret ( ii luati carti, ceva de imbracat..)
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Momentan primeste de la mine o pensie de intretinere de 12,5 milioane lei vechi lunar, imbracaminte si-a cumparat singur suficienta ,ma intreb ce carti si cate sa-i cumpar de acesti bani,mai ales ca nu-i place deloc sa invete.Poate niste carti de joc....
Domnule Cosmin Bot

Sunt de parere ca baiatul trece printro perioada dificila in ceea ce priveste integrarea lui corecta in societate, care dupa cum spuneti are radacini mai vechi (inceputul studiilor universitare). Fiecare dintre noi am avut sau avem sau vom avea asemenea perioade mai putin fericite.

Solutia lui momentana {dupa cum o prezentati} speculativa, de a-si rezolva nevoile de existenta este determinata de "modele" care le-a cunoscut sau le cunoaste, care traiesc "bine mersi" in acest mod fara probleme de contiinta sau de orizont de timp.

Mai mult decat nevoia dvs. de stopare a pierderilor dvs. banesti lunare , fiul dvs. are nevoie de pornirea unei bune relatii cu parintii lui. Situatia lui scolara este "un tipat mut" in acest sens.

Sunt convins ca nu "va doare" atat de mult plata pensiei de intretinere , cat situatia dificila in care se afla. "Sangele apa nu se face".

Sunt de parere ca e bine, sa ii solicitati o intalnire directa ca intre un tata si fiul sau.



cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dhik dhik buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba. Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere- atacare solutie sau o alta actiune ? matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com Am un fiu care in anul 2011 octombrie a implinit 18 ani si care a beneficiat pana la mom respectiv de pensie alimentara ,el fiind si in anul 2011-2012 iunie ... (vezi toată discuția)