Pt neplata pensiei restante, va adresati politiei sau parchetului cu o plangere pt abandon de familie ( art 305cod penal).
Puteti incerca si pe calea executarii silite sa recuperati pensia restanta, sa-i puna poprire pe salariul sotului pt a primi pensia la timp, va adresati unui executor judecatoresc.
Pt a vi se mari sau recalcula pensia functie de veniturile actuale ale tatalui, va adresati instantei cu cerere, copie dupa actele de identitate, certificatul de nastere, copie dupa hotararea de divort
dificil de spus cum sa arate o cerere, mai ales ca nu stim nici daca sunteti indreptatita la o modificare sau ar fi in avantajul minorului.
Pentru plangerea penala, scrieti subsemnata XY, arat ca numitul ZT nu a platit pensia, totul in cuvintele dv. Va vor solicita apoi explicatii si acte organele de cercetare.
intr- un final sa prezentat a primit cu suspendare 8 luni si plata taxelor judecatoresti in valoare de 300 lei. atat am aflat oare eu mai am sanse sa primesc restanta datorata
Uitati-va pe portal.just , dupa locul unde s-a judecat si dupa numele lui, poate aflati mai multe din ce s-a hotarat
Dvs sunteti in aceeasi situatie in privinta pensiei, ori executati silit hotararea, ori peste vreo 2 luni ii faceti o noua plangere, puteti sa le faceti pe amandoua ca nu se exclud
Pensia alimentara
alina_konya
Buna ziua!Suntem divortati de 1 an jumatate,copilul este in custodia mea,a mamei,sentinta este definitiva si irevocabila in care este stipulat plata pensiei ... (vezi toată discuția)