avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... penal-neplata pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

penal-neplata pensie de intretinere minor

am judecata in caz penal cu fostul sot pt neplata pensiei alimentare ce se intampla daca el nu se prezinta?
Pt neplata pensiei restante, va adresati politiei sau parchetului cu o plangere pt abandon de familie ( art 305cod penal).
Puteti incerca si pe calea executarii silite sa recuperati pensia restanta, sa-i puna poprire pe salariul sotului pt a primi pensia la timp, va adresati unui executor judecatoresc.
Pt a vi se mari sau recalcula pensia functie de veniturile actuale ale tatalui, va adresati instantei cu cerere, copie dupa actele de identitate, certificatul de nastere, copie dupa hotararea de divort
Multumesc! Stii cumva cum ar trebui sa arate o cerere pentru instanta?
dificil de spus cum sa arate o cerere, mai ales ca nu stim nici daca sunteti indreptatita la o modificare sau ar fi in avantajul minorului.
Pentru plangerea penala, scrieti subsemnata XY, arat ca numitul ZT nu a platit pensia, totul in cuvintele dv. Va vor solicita apoi explicatii si acte organele de cercetare.
intr- un final sa prezentat a primit cu suspendare 8 luni si plata taxelor judecatoresti in valoare de 300 lei. atat am aflat oare eu mai am sanse sa primesc restanta datorata
Uitati-va pe portal.just , dupa locul unde s-a judecat si dupa numele lui, poate aflati mai multe din ce s-a hotarat
Dvs sunteti in aceeasi situatie in privinta pensiei, ori executati silit hotararea, ori peste vreo 2 luni ii faceti o noua plangere, puteti sa le faceti pe amandoua ca nu se exclud

Alte discuții în legătură

Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului Angela Brudaru Angela Brudaru :-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina_konya alina_konya Buna ziua!Suntem divortati de 1 an jumatate,copilul este in custodia mea,a mamei,sentinta este definitiva si irevocabila in care este stipulat plata pensiei ... (vezi toată discuția)