avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate iesi din tara un parinte cu un minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate iesi din tara un parinte cu un minor?

va rog sa imi raspundeti la o intrebare
fostul sot poate iesi din tara cu copilul minor fara acordul meu avand in vedere ca instanta i l-a incredintat dat fiindca eu momentan nu am conditii(locuinta si servici stabil)?
Nu iti pare fundamental ca ambii parinti trebuie sa isi dea acordul la iesirea din tara sau la intocmirea pasaportului pentru minori?
multumesc frumos pentru raspunsuri indata ce peimesc hotararea am sa va scriu
ma mai intereseaza si daca poate iesi o alta pensoana cu copilul din tara cu hotararea de incredintarea a minorului si cu procura la notar cu acordul tatalui dar fara acordul meu...
inca o data, depine ce scrie in cazul dvs in acea hot. Daca tata il are in incredintare sau exercita singur autoritatea parinteasca, copilul va putea iesi din tara fara acordul dvs insotit personal de tata sau de alta persoana ce are acordul expres al tatalui.
Se poate ca la dvs pe hot sa scrie ca minorul are domiciliul la tata dar ambii parinti exercitati autoritatea parinteasca si in acest caz, minorului ii va fi necesar si acordul dvs si pt a-si face pasaport si pt a iesi din tara.
AVLIL a scris:

Nu iti pare fundamental ca ambii parinti trebuie sa isi dea acordul la iesirea din tara sau la intocmirea pasaportului pentru minori?


Cine zice ca trebuie acordul celuilalt parinte pentru iesirea din tara?
Drepturile existau si in vechea reglementare.
Nu am intalnit situatie in care sa se ceara acordul parintelui la care s-a stabilit domiciliul minorului.

Exercitarea autoritatii parintesti comune nu inseamna ca trebuie acordul celuilalt parinte pentru iesirea din tara.
multumesc pentru informatii astept sa primesc hotarirea si va scriu ce scrie acolo ca sa vedeti ce imi mai puteti spune

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)