avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond de reparatii

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca la vanzarea unui apartament proprietarul care vinde este indreptatit sa i se restituie fondul de rulment si fondul de reparatii acumulat si nefolosit de asociatie pana la momentul vanzarii?
Multumesc mult.
@tomasso
La ce situatie va referiti? Dati-ne un exemplu!
Proprietarul pretinde ca i s-au micsorat cheltuielile lunare la intetinere fata de anul trecut si reclama redimensionarea corespunzatoare a f.r. si restituirea diferentei rezultate.F.r. al asociatiei insa s-a epuizat de mai bine de 3 ani ,contributia proprietarului apare numai scriptic.La acest caz cred , se refera art.24 alin. 4 din HG 1588/2007. Restituirea diferentei a fost aprobata totusi proprietaruluisi s-a efectuat.
Stati ca nu inteleg. Vorbiti despre fondul de rulment?
Acesta nu se poate epuiza!
Acesta plateste facturile lunar inainte de a fi trecute pe liste si apoi, dupa ce sunt facute listele, se incepe incasarea si fondul de rulment se pune la loc.
....Si tot asa luna de luna, deci nu se poate epuiza..... el se ruleaza.

Situatia cu fondul de rulment este destul de clara.
Dar cu fondul de reparatii parca as sesiza un aspect discutabil.
De ex. proprietarul a platit o suma substantiala pentru o anume reparatie. Reparatia s-a executat si a ramas un rest, tot substantial, care conform unei hotarari de AG s-a pastrat pentru viitoare reparatii.
Acum proprietarul isi vinde apartamentul; nu ar fi logic sa i se restituie diferenta neconsumata din fondul de reparatii, care nu este atribuita la data instrainarii unei reparatii anume ? Iar noului proprietar sa i se ceara sa completeze corespunzator fondul de reparatii deoarece el va beneficia de imbunatatirile/reparatiile ulterioare achitate din acest fond.
Este adevarat ca legea nu precizeaza o astfel de situatie dar nici nu o interzice explicit.
Daca s-ar fi permis restituirea fondului de reparatii s-ar fi reglemenat conditiile de restituire similar cu ale fondului de rulment.
Nereglementandu-se, fondul de reparatii ramane acolo unde s-a strans.

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa platesc? monyca_u monyca_u Buna ziua, Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc \"fond de rulment\" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment moshu_stef moshu_stef Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a ... (vezi toată discuția)