avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie delicata cu un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie delicata cu un copil

buna seara!problema mea este urmatoarea:sunt casatorita si am un baietel de doi anisori.familia din partea sotului meu iubeste mult acest copilas ,insa nu sunt ed acord cu modul in care il invata sa se poarte atunci cand ne intalnim.sunt foarte violenti si batjocoritori cu cei din jurul lor,si vor sa isi invete nepotul in acsrt fel.de aceea ,nu sunt de acord sa imi las copilul mai multe zile cu ei,fara sa fiu eu cu el.sotul meu ma ameninta ca mi-l va lua fara voia mea,chiar daca doar pentru scurte vizite,de cateva zile.as vrea sa stiu daca am vreun drept de a-i interzice sotului meu a duca copilul in casa familiei sale,fara mine,dat fiind faptul ca imi fac griji pentru lucrurile rele pe care le va invata de aicimultumesc!.
Cel mai recent răspuns: bebelusha3232 , utilizator 15:53, 18 Noiembrie 2008
De ce credeti ca socrii nu vorbesc urat cand sunteti si dv acolo? Cand ar fi vrut sa va loveasca socrul erati acolo, impreuna cu minorul... chiar daca acesta nu a fost in apropiere. Nu aveti de unde sti daca cei doi au acelasi comportament cand dv nu sunteti prezenta. Mergand la socrii va atrageti si mai mult "dragostea” lor. Copilul are doar doi ani, deocamdata – ce intelege el din ceea ce ii spun acestia despre dv.? Sigur, aude; dar cat pricepe?
Aveti dreptul legal pt o asemenea pretentie, dar nu este in interesul nimanui – in sensul ca nu veti face decat sa accentuati conflictul. Ii chemati in judecata... si dovediti influenta grava negativa pe care o au bunicii asupra nepotului. Gasiti martori care sa afirme – in sprijinul dv – ca cei doi "sunt foarte violenti si batjocoritori cu cei din jur” in prezenta copilului si ca il invata acelasi comportament? Pe de alta parte, socrii vor spune si ei ce au pe suflet – se va ajunge la spalarea rufelor in public si nu e avantajos pt nimeni. Se vor deteriora (si mai mult?) relatiile cu sotul dv. Tind sa cred ca au asemenea manifestari mai mult fata de dv decat fata de altii (vecini, rude...).
Cred ca in fiecare mesaj vi s-a scris ca e mic deocamdata copilul si influentele negative de scurta durata pot fi "sterse” de influentele pozitive de lunga durata.
Faceti cum credeti, dar nu stiu cat e de buna solutia cu instanta, cu reclamatii de alte feluri...
trope_doi a scris:

De ce credeti ca socrii nu vorbesc urat cand sunteti si dv acolo? Cand ar fi vrut sa va loveasca socrul erati acolo, impreuna cu minorul... chiar daca acesta nu a fost in apropiere. Nu aveti de unde sti daca cei doi au acelasi comportament cand dv nu sunteti prezenta. Mergand la socrii va atrageti si mai mult "dragostea” lor. Copilul are doar doi ani, deocamdata – ce intelege el din ceea ce ii spun acestia despre dv.? Sigur, aude; dar cat pricepe?
Aveti dreptul legal pt o asemenea pretentie, dar nu este in interesul nimanui – in sensul ca nu veti face decat sa accentuati conflictul. Ii chemati in judecata... si dovediti influenta grava negativa pe care o au bunicii asupra nepotului. Gasiti martori care sa afirme – in sprijinul dv – ca cei doi "sunt foarte violenti si batjocoritori cu cei din jur” in prezenta copilului si ca il invata acelasi comportament? Pe de alta parte, socrii vor spune si ei ce au pe suflet – se va ajunge la spalarea rufelor in public si nu e avantajos pt nimeni. Se vor deteriora (si mai mult?) relatiile cu sotul dv. Tind sa cred ca au asemenea manifestari mai mult fata de dv decat fata de altii (vecini, rude...).
Cred ca in fiecare mesaj vi s-a scris ca e mic deocamdata copilul si influentele negative de scurta durata pot fi "sterse” de influentele pozitive de lunga durata.
Faceti cum credeti, dar nu stiu cat e de buna solutia cu instanta, cu reclamatii de alte feluri...

si atunci ce am de facut? sa ma resemnez?sa accept acest comportament?copilul e mic acum,dar va creste...si atunci ce se va intampla?si..da.ei au comportament violent fata de multe persoane..socrul meu e un bataus cunoscut.asta da,nu stiu cine va depune marturie impotriva lui!
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2008
bebelusha3232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soț și soție în relații bune. avem 1 copil sub 1 an. din ... Iulygaby92 Iulygaby92 Soț și soție în relații bune. Avem 1 copil sub 1 an. Din cauza unor neînțelegeri cu socrii nora interzice bunicilor paterni sa-si mai vadă nepotul. ... (vezi toată discuția)
Drepturile bunicilor paterni lore-eve lore-eve Buna ziua, Intrebarea mea este ce drepturi pot avea bunicii paterni asupra nepoatei in conditiile in care ei spun copilului lucruri urate despre mama ei si ... (vezi toată discuția)
Agresiune din partea sotului in fata copilului utilizator54 utilizator54 As avea nevoie de un sfat daca se poate. Pe scurt, sunt casatorita si impreuna cu sotul avem un copil. Relatia cu sotul nu e tocmai buna si suntem in pragul ... (vezi toată discuția)