avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa rece contoar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa rece contoar

buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Pe factura de la intretinere mi s-au adaugat 4 m3 de apa rece in plus luna aceasta , iar luna trecuta 1. Pb este de ce mi se adauga mie si nu la pierderi comune ? Ce pot face in acesta situatie , nu avem administrator , calculul se face de catre firma d-lui Opaina pe baza cititilor noastre. D-l Opaina sustine ca asa ajung listele cu apa . D-na care le trece sustine ca ies pierderi si pune acolo unde i se pare ei , ca nu poate pune apa in plus unuia cu 10m3 si ca e mai normal sa puna la mine care consum doar 6 pentru ca ,,eu sunt cea care nu are consum normal'' Acest lucru nu este normal , lasand la o parte proasta crestere a persoanei si motivatia de 2 lei.
Ce pot face ?
multumesc Adam Grecu ,

asta spun ca nu exista metoda de calcul pentru asa ceva . Eu ii dau ei lista si ea ii trimite lui Opaina ce vrea . Ce pot face in situatia data ? Unde imi cer drepturile ?
”ea” fiind cine?
Trebuie sa va adresati as. prop., adica presedintelui. Faceci o sesizare in primele 10 zile de la afisarea listei de plata, explicati acolo necazul dvs. Acelasi lucru trebuie discutat si in AG a proprietarilor, fortati conducerea sa discute si sa i-a o decizie privind adoptarea unui regulament de impartire a diferentelor. V-am spus, de administart va poate administra si guvenul boc, insa cei care tzin vioara dupa care trebuie sa danseze administratorul, sunteti dvs. - AG a proprietarilor, nu o ”ea”...
Cred ca acum ati inteles. Succes!
1-Daca exista asociatie de proprietari pentru respectarea si aplicara unitara a normelor in vigoare presedintele de asociatie ar trebui sa se implice concret ca activitatea de administrare imobil sa fie realizata prin administrator atestat
2-Avand in vedere redingolanda care o mentionati existenta la dvs in asociatie,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
multumesc ynocentta. Banuiam ca primarie era dar nu eram convinsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi pierderi apa ContSters189595 ContSters189595 1) Cum se calculeaza mai exact pierderile de apa pe CPI? am 72 mc apa rece +calda pierdere. supraf utila apt = 42.82; mc apa= 5.8; consum declarat 333; ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are voie sa mareasca pretul pentru m3 de apa calda ? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Asociatia de proprietari mi-a imputat pe luna decembrie 2019 in loc de 23 m3 de apa calda x12 lei m3 mi-au calculat 23 m3 apa calda x 18,45 lei pe motivatia ... (vezi toată discuția)
Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)