Detin un teren in Bucuresti sector 3 zona ''23 August'' cumparat in urma cu 28 ani. L-am cumparat cu CHITANTA DE MANA la vremea aceea, am construit o casa pe aceset teren fara autorizatie si fara sa platesc impozit pana in prezent. Cum pot intra in posesia ''ACTULUI DE PROPRIETATE''. Nu detin curent, gaz, canal, apa, e.t.c. De unde sa incep si ce taxe trebuiesc platite?
Astept propunile dumneavoastra!
Avand in vedere complexitatea problemei, ar fi indicat sa va angajati un avocat sau macar sa va ajute cineva din domeniu, care a mai facut asa ceva. Despre taxe nu cred ca le putem aprecia noi, decat taxa actiunii in uzucapiune care este de cam 3% din valoarea imobilului respectiv, stabilita printr-o expertiza (dat fiind ca nu este inscris la fisc pentru a avea o valoare de impozitare).
Lotul a fost cumparat acum 28 ani, pe chitanta de mana> Solicitati rolul la directia taxe si impozite sector 3, solicitati rol agricol la primaria sector 3, toate pe numele vechiului propietar.
Deschideti actiune in justiti pentru teren, impotriva vechiului proprietar sau mostenitori, in paralel la primaria sector 3 vedeti ce trebuie sa faceti pentru a intra in legalitate cu casa.
Asta stiu ca trebuie sa angajez un avocat, dar vreau sa stiu cat cere un avocat pentru acest lucru.
Aveti o suma de specificat in legatura cu acest subiect...
De fapt lotul este cumparat in anul 1980 (32 ani), vechiul proprietar avea tot chitanta de mana pe acest lot de pamanat, in plus am aflat ca fostul proprietar a murit mai are doar un copil sau doi nu stiu sigur.