avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de proprietari

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine:
o asociatie de proprietari cum plateste femeia de serviciu si administratorul? In logica mea ar trebui sa aibe contracte de munca, dar am constatat in urma unor verificari ca asociatia nu este platitoare de contributii la bugetele sociale si nici de impozit pe venituri din salarii (sau asimilate). Conform listelor afisate platim in fiecare luna la rubrica "Salarii/ impozit" 1.250 lei. Femeia de serviciu mi-a spus ca are salariu de 250 lei diferenta se duce la administrator. E corect cum procedeaza asociatia? Nu cumva e "putina" evaziune si "ceva" munca la negru?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 12 Martie 2012
leuca_luminita a scris:

Sunt foarte constienta ca nu am cum sa cer contracte si state ...

Art 11 din l nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de propriietari si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia[/quot]
Dna/dra va rog sa va ganditi bine cu pasii pe care o sa-i faceti. ITM-ul sanctioneaza persoana juridica recte asociatia nu persoana fizica (administratorul). Concluziile le trageti dvs.
George1962 a scris:

Dna/dra va rog sa va ganditi bine cu pasii pe care o sa-i faceti. ITM-ul sanctioneaza persoana juridica recte asociatia nu persoana fizica (administratorul). Concluziile le trageti dvs.

Pai si atunci, cum sa fac? Am atras atentia de nenumarate ori administratorului ca incalca legea... si mi-a raspuns ca sa-mi vad de treaba, ca nu eu stau in bloc (acolo locuiesc parintii mei), nu sunt proprietar si nu am voie sa o trag pe ea la raspundere...
George1962 a scris:

Dna/dra va rog sa va ganditi bine cu pasii pe care o sa-i faceti. ITM-ul sanctioneaza persoana juridica

Nu obligatoriu
Omiteti aspectul esential ca exista art 32 (2) din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,membrii comitetului executiv,inclusiv presedintele de asociatie de proprietari,raspund persoanl sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor prntru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat

Cine are atributii pentru angajare personal in cadrul asociatiei de proprietari ?
Legiutorul in art 30 din L nr 230/2007 a dispus
Comitetul executiv ,reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari,are urmatoarele atributii
g)pentru scopul si activitatile asociatiei de proprietari,angajeaza si demite,incheie si reziliaza contracte

Daca presedintele si comitetul executiv nu are interes sa respecte si sa aplice unitar normele in vigoare.respectiv se fac vinovati de neindeplinirea atributiilor ce le revin,nu poate fi angajata responsabilitatea asociatiei de proprietari care are ca si unic reprezentant legal in persoana presedintelui de asociatie,care in marea majoritatea a cazurilor mai este si retribuit lunar de catre proprietari...
@george, asociatia este sanctionata dar cei vinovati,presedinte comitet,cenzori platesc.Cititi legea 230

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 anaf FlorinNistor FlorinNistor Buna ziua. Pentru conventii civile se depune declaratia 010 ? (vezi toată discuția)
Taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari cyan cyan care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o ... (vezi toată discuția)