avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovinieta

Buna seara
Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie 2012, desi pe plic scrie 9 martie. Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva si sa-mi raspunda la cateva intrebari:
1. pot contesta amenda pe motiv ca are semnatura electronica desi amenda e pe hartie?(conf. art.17 din ordonanta 2/2001-lipsa semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.)
2. Ce inseamna nulitatea se constata şi din oficiu adica nu e nevoie sa mearga in instanta?Cine face constatarea din oficiu?
3.Contestatia se face in 15zile de la primirea amenzii? Se anuleaza si despagubirea odata cu amenda daca se castiga in instanta?
4.Daca platesc prima amenda le pot contesta pe celelalte 2, deoarece platind despagubirea de 28euro cat e rovinieta pe un an nu mi se mai puteau aplica celelalte amenzi
5 Stie cineva cam cat costa sa contest in instanta ce am spus mai sus? adica ma costa mai putin decat plata celor 3 amenzi?
6. Daca pierd in instanta nu mai am dreptul la reducerea de 50%?
Multumesc. Va rog raspuns urgent ca sunt presata de timp(48 ore pt 50%din amenda)
Cel mai recent răspuns: dodo2009 , utilizator 12:12, 5 Iunie 2012
Intradevar este imoral sa nu platesti pentru incalcarea unor norme dar este moral dupa ce ai cheltuit din banii publici 9 milioane de euro pentru Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control a Rovinietei - [ link extern ] ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Gedu, utilizator
Finalul acestor discutii pentru mine a fost ca am platit amenzile, nu m-am mai dus in instanta ca erau termene de judecata pentru anul viitor. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Se mai pot recupera banii platiti pentru plata amenzii la lipsa rovigneta daca nu am facut plangere? Adrian Dinica Adrian Dinica buna seara,doresc sa aflu daca se mai pot recupera banii platiti pentru plata amenzii la lipsa rovigneta,deoarece am vazut ca acele procese verbale intocmite ... (vezi toată discuția)