avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal meu a murit in ianuarie 2012. in urma lui au ramas mama, eu si sora mea.
Sora ma are o fata de 20ani.
Inainte de moarte, tatal meu a mers impreuna cu nepoata mea la notar unde a facut o hartie prin care , dupa moartea lui, partea lui de mostenire sa-i revina nepoatei.
Este valabila la succesiune aceasta hartie semnata doar de tatal meu si nepoata mea?
Precizez ca sora mea refuza sa deschidem succesiunea.
Da, va prezentati impreuna , toti succesibilii , pentru a da declaratii de acceptare a succesiunii si in vederea demararii procedurii de dezbatere a succesiunii. Daca exista intelegere intre succesibili puteti rezolva problema in fata notarului public, in caz contrar notaru va va indruma catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale ale copiilor sotului decedat nane406 nane406 Buna ziua! Mama mea a decedat acum 2 ani. Sotul ei, care nu este si tatal meu a decedat luna aceasta. Nu am facut succesiunea dupa mama mea. Casa si terenurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)
Impartire cote succesiune ancamariea ancamariea Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, sora mea si eu. Tatal meua facut un testament nepoatei mele. \"Las dreptul meu devalmas de 1/2 ... (vezi toată discuția)