avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program redus dupa CCC pana la ce varsta a copilului ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program redus dupa CCC pana la ce varsta a copilului ?

Buna ziua,

stiu ca inainte cand mama statea acasa in CCC timp de 2 ani si se intorcea la lucru inaintea celor 2 ani, putea veni la lucru cu program redus pana la implinirea celor 2 ani ai copilului.
Acum ca a aparut optiunea de a sta 1 an sau 2 ani acasa, daca mama care a optat pentru 1 an se intoarce mai inainte, poate lucra program redus tot pana la implinirea a varstei de 2 ani ai copilului sau doar pana la varsta de 1 an (dat fiind ca a optat pentru 1 an de la inceput ?). Care este temeiul legal pentru raspunsul Dvs. ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 26 Martie 2012
Care este concret prevederea din ccm aplicabil angajatorului dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus cu 2 ore in conformitate cu art. 17 alin. (1) din ccmun MikaDany MikaDany Am nascut in luna martie 2012 si am solicitat concediu de 1 an pentru cresterea copilului. Dupa revenirea la locul de munca beneficiez de program redus de 6 ... (vezi toată discuția)
Program 6h pe perioada alaptarii Dany57 Dany57 Buna seara, Am nascut in septembrie 2012 si am optat pentru a sta 1 an in CCC. Intentionez sa ma intorc la munca atunci cand copilul va avea 11 ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru alaptare rusualina rusualina Buna ziua, As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare. M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta ... (vezi toată discuția)