avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt trecuta la cheltuieli la 2 asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt trecuta la cheltuieli la 2 asociatii de proprietari distincte...

Buna ziua, am o problema. Sunt trecuta cu cheltuielile la 2 asociatii de proprietari distincte. Adica platesc in 2 locuri (la parintii mei acasa si mai nou la prietenul meu, pe care il vizitez zilnic, ce-i drept...dar asta nu inseamna ca stau la el...probabil niste vecini "de treaba"#-o au avut grija sa fiu trecuta). ce pot sa fac?Exista posibilitatea sa ma scot macar dintr-o parte?Sa nu platesc in doua locuri?Daca da?Cum sa dovedesc?:sorry:Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luci23 , utilizator 08:33, 20 Noiembrie 2008
Aveti dreptate, 10 zile, din cauza furiei; pe un fost "sef de scara" care pur si simplu urmareste locatarii, uita ca a cumparat doar un aparament si nu toate 20 din scara; mai bine am angaja un paznic, sa ne legitimeze cind intram in scara, punem usa cu senzori si camere de supraveghere sa-i dam filmul, e mai simplu?
Sper ca Dvs nu aveti asa exemple.

dborsanu a scris:

Aveti dreptate, 10 zile, din cauza furiei; pe un fost "sef de scara" care pur si simplu urmareste locatarii, uita ca a cumparat doar un aparament si nu toate 20 din scara; mai bine am angaja un paznic, sa ne legitimeze cind intram in scara, punem usa cu senzori si camere de supraveghere sa-i dam filmul, e mai simplu?
Sper ca Dvs nu aveti asa exemple.


la mine e chiar mai rau ...
am facut contestatie la intretinere, am mers cu ea la biroul asociatiei, de unde am fost dat afara de presedinte in urletele animalului. am trimis prin posta cu recomandata si a refuzat s-o primeasca
luna urmatoare scena s-a repetat identic
in prezent am depus actiune la tribunal cu toata argumentatia, plus alte solicitari de anulare a unor decizii ilegale luate de presedinte si comitet (aprobate sub semnatura a 71% din proprietari), cum ar fi faptul de a nu scoate de la intretinere decit persoanele care nu locuiesc o luna INTREAGA sau mai multe luni de la domiciliu, etc
Deci se poate si mai rau...
Adresati-va in scris Biroului Asociatii de proprietari din cadul primariei, desi ..acestia raspund doar citand niste paragrafe din legea 230/2007 pe care Dvs se presupune ca o cunoasteti bine daca mergeti in instanta, ii mangaie pe crestet pe administratori; dar poate la Dvs in localitate e altfel (mai bine).
Hotararile Adunarii generale nu pot fi contrare legii, deci ce hotarasc ei acolo? sau ce-ai aia lege?
Sa revenim la problema fetei. Ea este inregistrata la adresa parintilor. Pana l-a cunoscut pe prietenul ei platea intretinerea intr-un singur loc si era bine pentru toata lumea. Administratorii celor doua asociatii nu aveau probleme.
Fata l-a cunoscut pe baiat si dintr-una-ntr-alta .... il "viziteaza zilnic". Adica cum il viziteaza zilnic? Adica vine de la scoala sau de la serviciu sau de unde o veni si sta la el cateva ore sau....poate si pana mai spre dimineata... Administratorul sau vecinii baiatului o vad azi, o vad mani...o vad raspoimani.....si s-a pus de-o presupunere ca fata sta la baiat cam permanent, cat sa consume niscai gaz de-un ceai, ceva curent la lift, mai arunca si niste ghemotoace de hartie la gunoi, sporind masa si volumul gunoiului menajer...si atunci..administratorul o pune sa plateasca. Incep problemele. Administratorul de la parinti primeste o factura mai mica cu atat cat isi facea fata un ceai la mama ei, cu kilowati mai putini, ca fata nu mai foloseste liftul nestand acolo si ghemotoacele de hartie nu mai umplu containerele de gunoi ale blocului mamei ei.
Intotdeauna aceasta problema este o batalie intre doua asociatii. Care sa aiba persoane si deci cota / persoana sa fie o idee mai mica intru bunastarea membrilor asociatiei proprii (din care si administratorii fac parte).
Acum revenind la un ton mai serios vina este a fetei si a prietenului ei, responsabili de faptul ca nu se hotarasc unde sta fata. Deocamdata sta "cu fundu-n doua luntrii", cum e vorba din popor ....si atunci va trebui sa puna punct neplacerii izvorate tocmai din aceasta pozitie a ei, hotarandu-se unde, in care luntre se aseaza. Si de-acolo de unde nu mai consuma sa faca bine proprietarii sa o scoata de la intretinere cu hartie scrisa (cerere) in regula si cu un comportament de natura sa lamureasca pe unul din administratori ca merita a fi scoasa de la intretinere.
Mai pe scurt spus, sa se hotarasca unde isi duce bagajul de hainute si acolo sa si stea si sa si plateasca, nu sa se fataie de colo-colo. Altfel problema va persista deoarece niciun mijloc din lume nu poate contoriza cu adevarat consumurile unei persoane (cele puse la cheltuielile / nr.pers). Cand vor proceda in felul acesta si situatia persista, de-abia atunci putem da vina pe unul din administratori, dar numai pe unul... si masa mare de administratori va fi astfel salvata de la oprobiul public.
Buna dimineata...m-am invoit ieri de la serviciu ca sa urgentez actiunea ....am luat adeverinta...domnul de la asociatia unde apartin a fost f amabil..m-a indrumat intru totul...am fost la aseara la asociatia prietenului meu cu adeverinta copiile dupa buletin a tuturor membrilor apart. unde locuiesc si cu cererea...ne-a dat nr de inregistrare a adeverintei..casiera..pt ca acolo ea face legea si toate invartelile...nu exista administrator al asociatiei dupa cum am observat...casiera care e invatatoare...desi e un cartier mare..asta e...a ramas inmarmurita cand a vazut actele...s-a scuzat...a inceput sa se balbaie...si a afirmat ca si-a notat...luna asta se platesc 2 persoane, iar luna viitoare o sa fie trecute 0 zero persoane la asociatie...asa a afirmat..o sa urmarim atent cursul reclamatiei...sper sa nu mai umble cu "invarteli" cum e obisnuita (de multe ori a gresit "sumele de plata')...de data asta si-a gasit nasul...sper sa nu fie nevoie sa merg cu plangerea la primarie...cat despre seful scarii..care e sef peste 44 de locuinte ca e bloc turn...e un pensionar care sta toata ziua prin fata blocului si sunt aproape convinsa ca el a facut sesizarea..ma rog...sper sa nu mai fie nici o problema cu asociatia..de fapt cu "casiera" ca ea ":taie"...in zona aceea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Seful de scara Manolache Cristina Manolache Cristina Am o problema mai ciudata. Am 19 ani si inca locuiesc cu parintii. Prietenul meu sta singur in chirie intr-o garsoniera. In fiecare zi emrg la el si ii mai ... (vezi toată discuția)
Intretinere bloc karageta karageta Buna ziua. Am cumparat un apart de 3 cam la data de 08.10.2019. M-am inscris in asociatia de proprietari cu cerere..si totodata am facut si o cerere cum ca in ... (vezi toată discuția)