avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alta situatie penibila - Hartuire si/sau Denuntare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alta situatie penibila - Hartuire si/sau Denuntare calomnioasa?

Buna ziua. Dreptul penal nu e specialitatea mea asa ca apelez la specialisti.
M-am despartit de prietenul meu, care, din dorinta de razbunare mi-a facut tot felul de plangeri pe la politie ( pentru furt, pentru inselaciune - cica ii datorez bani si i-am inselat increderea??? etc ). Toate sunt clar nefondate, dar totusi imi provoaca un stres. Trebuie sa ma duc la politie sa dau declaratii si doar timpul ala petrecut acolo ma enerveaza. Plus ca lucrez in alt oras si trebuie sa ma si deplasez in orasul natal. De asemenea, imi trimite tot felul de sms-uri si mailuiri cu injurii si blesteme si a trimis si asa zisele plangeri penale si la locul meu de munca, ca sa fie sigur ca lumea isi va face o parere f "buna" despre mine.
Ma gandeam sa ii fac o plangere pentru denuntare calomnioasa, dar as vrea sa stiu daca aces lucru e posibil in faza actuala - cea de dat declaratii la politie - sau ar trebui sa astept sa se dea NUP in dosarele de la politie. Plus as vrea sa stiu daca actiunile lui pot face obiectul unei hartuiri si daca in aceasta situatie e bine sa apelez la organele de politie sau direct la instanta de judecata. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: r82z , utilizator 19:41, 28 Noiembrie 2008
SAL AGAIN!!DENUNTARE CALOMNIOSA INTRA IN DISCUTIE DACA SE DAO SOLUTIE IN DOSAR BINENINTELES CARE SA TE DEZINCRIMINEZE.SAU SUNT SI SITUATII DCA SE INCEPE URMARIREA PENALA DAR CAM SLABE SANSE SA AI CASTIG DE CAUZA PE DENUNTARE CALONIOASA.HARTUIRE TREBUIE SA FIE O LEGATURA CONTRACTUALA INTRE CEL DOUA PARTI ,RELATII DE SERVICIU ,PATRON -SECRETARA IAR OBIECTUL SA FIE RELATII DE MUNCA,LA TINE NU E CAZUL! SI ASA MAI DEPARTE CEL MAI BUN SFAT ESTE SA SCHIMBI NR DE TELEFON ,MAIL, SI O SA VEZI CA OSA SE LASE PAGUBAS ,SUFERA CRED DAR TIMPUL LE VINDECA PE TOATE.NUMAI BINE!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios dreaminro dreaminro ori foarte mult sa ma ajutati in legatura cu Cercetarea penala la adresa mea si a sotiei mele,pentru fapta de \"amenintare\",din partea unui vecin (mutat de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ContSters30487 ContSters30487 buna seara! daca cineva mi a facut o plangere penala la Parchet, pt 5 capete de acuzare, si anume:amenintare, instigar la amenintare, fals sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am fost acuzat de delapidare pe nedrept ? rusuioan rusuioan In luna septembrie 2010 am fost acuzat de delapidare de seful meu , mai exact a pretins ca as fi sustras 5000 ron din banii firmei . Dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)