avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... barouri
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

barouri

ce parere aveti despre unbr-unbr traditional?
@andu09
Tocmai asta era ideea......
Ar fi cazul sa va ocupati de ceva cu adevarat important.Din cate ati observat, nu m-a combatut nimeni si sinteti singurul in barca....::dance4:
Va citesc cu interes, dar as vrea sa aud si despre profesionalism/lipsa de profesionalism, dedicatie/dezinteres, moralitate/imoralitate, cinste/necinste, in randul profesiei. De ce nu sunt eliminati cei necorespunzatori din aceste puncte de vedere pentru a salva pe cei care sunt merituosi? Problema cu barourile este nesemnificativa pentru clienti; iar despre studii- '89 a adus un dezastru -SRL de studii inseamna esec 100%
sunteti avocati ,eu sunt un tanar care intreaba,va rog sa nu-mi spuneti ceva fara sa argumentati cu legea ,conform carei legi este ilegal baroul bota constitutional si conform carei legi este desfintat baroul lui florea?Conform carei legi barou Bota este legal?
2. la baroul bota se dau delegatii, carnet de delegatii?
?de unde se ia carnetul de delagatii pentru a avea acces la dosar?
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
marciuc, utilizator
Poate va lamureste acest studiu privind LEGALITATEA, CONTINUITATEA SI UNICITATEA ORDINULUI PROFESIONAL AL AVOCATILOR DIN ROMANIA .
(este al 6-lea document din lista)

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Stefan Bicov, Avocat
BicovStefan a scris:

Poate va lamureste acest studiu privind LEGALITATEA, CONTINUITATEA SI UNICITATEA ORDINULUI PROFESIONAL AL AVOCATILOR DIN ROMANIA .
(este al 6-lea document din lista)

[ link extern ]




foarte bun studiul, mai ales ca este realizat de unul dintre cei mai buni profesori de CEDO pe care i-am avut in facultate si explica pas cu pas motivele ilegalitatii barourilor paralele.

si ... ca element de noutate (@avvalentina), pentru confirmarea celor spuse de mine anterior:



" În şedinţa Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 02 martie 2012 s-a decis că examenul de definitivat din sesiunea martie 2012 este ultimul examen organizat în condiţiile prevăzute de legislaţia profesiei de avocat, anterioară intrării în vigoare a Legii nr. 270/2010 privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995.
S-a hotărât ca indiferent de motivele invocate de avocaţii stagiari în cererile de amânare a susţinerii examenelor, aprobate de barouri, nu se mai permite susţinerea examenelor de definitivat în condiţiile anterioare modificării şi completării Legii nr. 51/1995, prin Legea nr. 270/2010 privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995, astfel încât toţi avocaţii stagiari sunt obligaţi să se înscrie pentru realizarea pregătirii profesionale iniţiale în cadrul I.N.P.P.A. şi să susţină examenul de absolvire al I.N.P.P.A..
Hotărârea se aplică şi pentru avocaţii stagiari care au fost respinşi de două ori la examenul de definitivare în profesie. "

(comunicat UNBR -19.03.2012, www.unbr.ro )

Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
andu09, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)