avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunsuri si opinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunsuri si opinii

Buna seara
Am inchiriat acum ceva timp un imobil ptr. a-mi desfasura activitatea de coafura.
Am mers cu propietarul si an facut la un notar un contract unde am specificat :
" ...subsemnata amalia mai, in caliatate de chiriasa, inchiriez imobilul situat in str.rozelor nr.3, cu destinatia de coafura.
cu clauza de a nu subinchiria acest imobil nici unei alte persoane fizice sau juridice.
Cand am inceput activitatea lucram doar eu. La ceva timp am hotarat cu niste prietene sa ne facem o societate comerciala care sa presteze tot servicii de coafura si cosmetica, unde sa fie si ele angajatele mele eu fiind managerul firmei.
Am inregistrat-o la Registru unde am trecut ca sediu al firmei adresa locuintei mele si nu adresa spatiului inchiriat.
De aproape 3 ani lucrez in cadrul societatii mele.
Acum ceva timp propietarul imobilului inchiriat m-a anuntata ca am incalcat clauza referitoare la subinchiriere deoarece declararea sediului societatii este altul decat cel unde-mi desfasor activitatea iar acest lucru atrage dupa sine rezilierea contractului incheiat la notar. Mi-a pus in vedere acest lucru mentinand ca-mi va trimite o notificare scrisa.
Este intradevar incalcata clauza?
multumesc
Cel mai recent răspuns: amaliamai , utilizator 09:31, 23 Noiembrie 2008
Asa cum am dedus din acest raspuns, dat de Justitiar pe acel topic:
""Părerea mea v-am spus-o: aţi încheiat contractul cu o persoană fizică, iar spaţiul este utilizat de o persoană juridică. L-aţi dat în folosinţă unei persoane (Croitoraşul harnic), interzicîndu-i subînchirierea, iar acum îl exploatează 8-10 angajaţi ai SC Acul Fermecat.""

reiese ca eu sunt in situatia, ca am incalcat clauza din contract.
Asadar propietarul imobilului poate cere rezilierea fara nici un drept de impotrivvire din partea mea???
Aţi citat mai sus opinia mea. A Justiţiarului :duh:

Vedeţi că mai sunt opinii care nu concordă cu aceasta. Dreptul nu e chiar chimie, unde, dacă pui doi atomi de hidrogen şi unul de oxigen, curge apă la capătul ţevii.

Veţi găsi în acel topic suficiente argumente cu care să vă apăraţi în instanţă. După cum şi proprietarul ar găsi temeiuri pentru susţinerea cererii lui.

În final, va decide instanţa. Dar să ştiţi că şi instanţa judecă după ce cîntăreşte nu doar faptele, ci şi argumentările juridice ale fiecărei părţi. Aici îşi dovedeşte avocatul valoarea. Dar, dacă nu vreţi avocat, eu nu vă pot obliga să-l angajaţi. Puteţi sta singură în instanţă.

Liviu S.Bordaş
Proprietarul exagereaza, desigur ..... probabil ca doreste o majorare de chirie...
Modificati actele societatii ( trebuiau de mult modificate ( altfel cu desfasurati acolo o activitate autorizata si supusa controlului si avizelor ) si declarati punct de lucru pe spatiul inchiriat
Ii raspundeti proprietarului la notificare ca nu ati incalcat clauza intrucat sunteti cu chiria la zi, colegele devs sunt simpli salariati , colaboratori si nu chiriasi intrucat nu a-ti subinchiriat spatiul cum sustine nefondat , iar intentia proprietarului de rea-credinta de a rezilia contractul ii poate atrage rapunderea acestuia si obligarea la plata de daune pentru prejudiciul adus de impiedicare a utilizarii spatiului si de desfasurare a activitatii pentru care s-a dat destinatie spatiului inchiriat.
Proprietarul nu are niciun drept sa se amestece in organizarea activitatii dvs , el are un simplu drept de a primi chiria si obligatia de a nu tulbura folosinta spatiului inchiriat !
amaliamai a scris:
Eu nu caut problemele altora ci incerc sa mi le rezolv pe ale mele..

Regulamentul forumului impune sa cautati mai intai sa vedeti daca problema a mai fost discutata, si abia daca mai aveti nelamuriri sa intrebati punctual ceea ce inca nu ati inteles, nu sa repuneti in discutie o situatie cvasi-identica.
Deci am inteles: trebuie sa declar spatiul inchiriat ca punct de lucru....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)