avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua,
Imi cer scuze daca cumva repet problema, dar nu am gasit nici unde exact raspunsul pe care il caut.

Sunt angajat la o firma bugetara de 10 ani si 3 luni. In acest interval am avut si o perioada de 3 ani in care am fost la jumatate de norma (4 h/zi).

Conform cotractului colectiv de munca:
"Salariatul încadrat cu C.I.M. cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de prezentul C.C.M.."
"Prin vechime în muncă se înţelege timpul cât o persoană a avut calitatea de angajat în temeiul unui contract de muncă sau alte perioade considerate vechime în munca conform prevederilor legale"

Cei de la resurse umane imi spun ca pe perioada de doi ani in care am lucrat 4 h/zi nu am realizat decit 1.5 an vechime si nu vor sa imi acorde sporul de vechime si sporul de concediu pentru vechimea de 10 ani.

Va rog daca imi raspundeti sa faceti si trimiteri la legile pe care va bazati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 25 Noiembrie 2008
ionell a scris:

Buna tuturor,
Am o mare nelamurire, in 2001 Cooperativa de Credit la care am fost angajat nu mi-a trecut 9 luni in cartea de munca, astfel intrebarea mea este: acum mai pot solicita cooperativei sa faca rectificarea?Acum nu mai lucrez la respectiva firma.
Multumesc mult!

Da, in urmatoarele conditii:
-sa detineti acte care dovedesc ca ati lucrat acolo;
-Cooperativa sa fie dispusa sa plateasca toate contributiile datorate la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat (C.A.S., C.A.S.S. impozit etc.) plus penalitatile si dobanzile aferente;
-institutiile sa fie dispuse sa primeasca actele si banii.
Mult succes!
Potrivit prevederilor legale in vigoare, aceste inscrierile vor fi facute de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, inscrierile certificindu-se în carnetul de munca.
Refuzul de a înscrie în carnetul de munca unele date rezultand din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.
Impotriva refuzului de a face aceste inscrieri, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Asadar, adresati-va cu o cerere in acest sens fostului dvs angajator din acea perioada - in speta, cooperativa de credit.
Multumesc mult,
Sper sa rezolv problema, cooperativa este in lichidare, procese penale etc.
Mergeti la cei care se ocupa cu lichidarea cooperativei si solicitati-le acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime raymona_r raymona_r Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)