avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nevizitarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nevizitarea minorului

In lipsa unor motive intemeiate, daca celalalt parinte nu-si viziteaza copilul, exista legi pt asta? Sau daca parintele respectiv cere program de vizitare si nu-l respecta, iarasi nu exista legi pt asta?
Cel mai recent răspuns: liviutz , utilizator 16:23, 27 Martie 2012
Parintele necustodian nu are o obligatie, ci doar un drept pe care si-l poate onora sau nu. Nu obliga nimeni pe parintele necustodian sa vina fix cand are programul de vizita. Program de vizita care mi se pare in continuare o ramasita din amintirea comunista.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
buna ziua,

multumesc pentru raspuns; am totusi o intrebare, daca se poate! intr -adevar, nu este o obligatie, dar atunci de ce se mai trece in hotararea judecatoreasca, si de ce atunci cand este cazul, parintele care nu-si poate vizita copilul se bazeaza pe acest "program de vizita", atunci cand reclama faptul ca parintele care are custodia copilului nu-i respecta dreptul la vizita? intelegeti ?!
Pentru ca parintele custodian are obligatia legala de a permite ca parintele necustodian sa aiba relatii personale cu copilul. Deci parintele custodian are o obligatie in acest sens iar parintele necustodian doar un drept.
Doreste drepturi pe care de fapt nu le foloseste.

Ce pot eu face, neavand niciun avantaj("atuu") in a demonstra ca cerinta din citatie - program regulat, este in defavoarea starii sufletesti si cu siguranta si a sanatatii copilului? nu vorbesc aici neaparat de comportament violent, cu toate ca aceasta mama, atunci cand era copilul mic, nu a stat cu el mai mult decat o luna ? iar cand a mai crescut, atunci cand era deranjata de prezenta copilului il ciupea ? si altele....
tin sa precizez ca nu ii este interzis copilului sa se vada cu ea, ci din lipsa "nerespectarii" a acestui drept de vizita, din calitatea proasta a vizitei, copilului nu prea ii mai surade ideea de a se intalni cu ea. Cine oare altcineva inafara de ea este vinovat pentru ce se intampla?!

De ce cere ceva ce oricum , de fapt, nu ii trebuie?
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
liviutz, utilizator
Pentru ca de obicei unele persoana vor sa stie ca au acel drept, chiar daca nu il folosesc.

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)