In lipsa unor motive intemeiate, daca celalalt parinte nu-si viziteaza copilul, exista legi pt asta? Sau daca parintele respectiv cere program de vizitare si nu-l respecta, iarasi nu exista legi pt asta?
Parintele necustodian nu are o obligatie, ci doar un drept pe care si-l poate onora sau nu. Nu obliga nimeni pe parintele necustodian sa vina fix cand are programul de vizita. Program de vizita care mi se pare in continuare o ramasita din amintirea comunista.
multumesc pentru raspuns; am totusi o intrebare, daca se poate! intr -adevar, nu este o obligatie, dar atunci de ce se mai trece in hotararea judecatoreasca, si de ce atunci cand este cazul, parintele care nu-si poate vizita copilul se bazeaza pe acest "program de vizita", atunci cand reclama faptul ca parintele care are custodia copilului nu-i respecta dreptul la vizita? intelegeti ?!
Pentru ca parintele custodian are obligatia legala de a permite ca parintele necustodian sa aiba relatii personale cu copilul. Deci parintele custodian are o obligatie in acest sens iar parintele necustodian doar un drept.
Ce pot eu face, neavand niciun avantaj("atuu") in a demonstra ca cerinta din citatie - program regulat, este in defavoarea starii sufletesti si cu siguranta si a sanatatii copilului? nu vorbesc aici neaparat de comportament violent, cu toate ca aceasta mama, atunci cand era copilul mic, nu a stat cu el mai mult decat o luna ? iar cand a mai crescut, atunci cand era deranjata de prezenta copilului il ciupea ? si altele....
tin sa precizez ca nu ii este interzis copilului sa se vada cu ea, ci din lipsa "nerespectarii" a acestui drept de vizita, din calitatea proasta a vizitei, copilului nu prea ii mai surade ideea de a se intalni cu ea. Cine oare altcineva inafara de ea este vinovat pentru ce se intampla?!
De ce cere ceva ce oricum , de fapt, nu ii trebuie?
Custodia comuna
florin_tata
Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema .
Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)