In lipsa unor motive intemeiate, daca celalalt parinte nu-si viziteaza copilul, exista legi pt asta? Sau daca parintele respectiv cere program de vizitare si nu-l respecta, iarasi nu exista legi pt asta?
Am inteles, nu stiu exact, ca cica pt a divorta azi te costa o gramada de bani. Ceea ce nu imi pare corect, caci sunt familiii care se separa fizic, dar cel care ramane cu copiii nu poate cere pensie alimentara, din cauza ca nu au bani sa divorteze in primul rand.
Eu mai curand as cere o suma de bani sau munca in folosul comunitatii ori arest etc pt parintele care isi abandoneaza copilul: nu-l mai viziteaza, nu-l intereseaza de el etc. Bineinteles, exceptand cazurile de violenta, unde probabil si aici trebuie luate niste masuri.
Nu ai nevoie de multi bani pt divort. In instanta, taxa de timbru e 39 de lei, iar cererea pt pensie se depune gratuit, e scutita de taxe si pt depunerea ei, nu e necesar sa divortezi
Cum se poate demonstra ca aceasta mama nu este interesata de copil ? si cum pot eu sa demonstrez ca ea de fapt minte ca nu este lasata sa si vada copilul ? si ca cere atatea drepturi, doar de dragul de a le avea, dar nu spre binele copilului, ci doar pentru a le avea ?
M-as bucura pentru dvs sa reusiti sa demonstrati asta si daca o faceti, sa impartasiti si cu noi modalitatea prin care v-ati facut inteles.
Cazul meu este similar, numai ca eu sunt mama, iar tatal este cel care a cerut drepturi doar pentru orgoliul sau personal. Si a obtinut aproape tot ce si-a dorit. In fata instantei, daca ai procreat, ai drepturi, nu si obligatii.
Din pacate, astfel de persoane, carora le place mai mult ce le ofera viata, decat proprii copii, nu inteleg faptul ca nu este vorba de orgoliu, atunci cand este la mijloc viata unui copil( pe care, l-a si facut chiar ea!) desigur, nu este nici proprietatea mea, ca sa fac numai ce vreau eu cu el, ca de aceea exista si al doilea parinte, dar nici papusa celuilalt, cu care sa se joace doar cand are chef, apoi sa o uite intr un colt; este vorba de linistea copilului, de echilibrul lui pe care incearca sa si l gaseasca ,alaturi de cei care incearca sa repare ce ea, ca si persoana iresponsabila, a stricat. Custodia asta comuna, si drepturile aberante cerute, le-a avut, dar si-a batut joc de ele; cum se poate sa i se acorde din nou, drepturi, ce de buna voie a renuntat la ele, si si-a batut joc de ele!? (si de fapt prost nu este cine cere, prost e cine i le da!?)
Eu, ca si copil, am trecut prin asa ceva. Doar ca am ramas, mai de la bun inceput, cu unul dintre parinti; iar metoda asta, cu 2 case, 2 camere, 2 ....orice....numai daca incerc sa-mi imaginez ca trebuia sa traiesc intr-un fel, 2 vieti, nu cred ca ajungeam un om cat de cat normal. Nu cred ca as fi inteles ce inseamna familie, ce inseamna sa ai nu numai drepturi, dar si responsabilitati, sa nu poti fugi in alta parte daca ai gresit si trebuie sa primesti o pedeapsa....cred ca nu-mi gaseam rostul.
Dar cine se gandeste si la aceste aspecte !? Unii stiu doar ca trebuie sa obtina drepturi...
Cum i se pot acorda niste drepturi, daca ea la divort, la custodia copilului, nu a dorit decat program de vizita!? ce mama face asa ceva !???? de la an la an, presupun ca are de gand sa debiteze cate un drept, si in fiecare an sa isi supuna copilul la dezechilibru!se mai plictiseste, si ce sa faca interesant!? isi streseaza copilul si pe noi cu cate ceva...
Custodia comuna
florin_tata
Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema .
Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)