avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretentie proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretentie proprietar

am primit (ca președinte) o adresa de la un proprietar prin care solicita "copii dupa documentele justificative privind cheltuielile de întreținere pt. apart.respectivului pe perioada ultimilor 5 ani".
care sunt obligațiile noastre ca asociație fata de aceasta cerere?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:56, 21 Martie 2012
trebuie sa i le aratati. fiecare proprietar are dreptul sa vada si sa verifice facturile si toate contractele, sa vada cum au fost calculate cotele de intretinere s.a.m.d. ca asociatie aveti o astfel de obligatie fata de proprietari.
Are dreptul de a vedea si verifica toate documentele asociatiei, contractele, facturile, modalitate de calcul a listelor, platile si debitele asociatiei.
Nu exista legal prevazut obligatie in sarcina presedintelui de asociatie de proprietari sa puna la dispozitie copii ale documentelor asociatiei de proprietari
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia
Ar trebui sa ii aratati doar actele pe ultimii trei ani. Restul intra in prescriptie si nu sunteti obligat sa pierdeti timpul degeaba cat examineaza el actele.

Propuneti-i sa ii dati copii dupa tot ce vrea dar sa plateasca costul copiilor in avans.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Carturarul, utilizator
Nu se aplica prescriptia, poate sa solicite sa vada toate documentele de la infiintare si pana in prezent

Alte discuții în legătură

Documente justificative asociatie locatari resursesbc resursesbc Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat. Chiriasul a plecat, a ramas in urma lui o datorie considerabila. Problema e ca suma este f mare si ... (vezi toată discuția)
Ce documente contine arhiva asociatiei ? unitescu unitescu Dupa divergentele avute cu administratorul si dupa ce am fost ales presedinte in AG, acesta a fost somat de primarie sa imi predea stampila si arhiva ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)