avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este cazul sa deschidem acum succesiune dupa tata?
Cel mai recent răspuns: corina stancu , utilizator 11:30, 17 Decembrie 2008
multumesc pentru sfat,

din pacate sint si alte amanunte importante, - ca orice amanunt, de altfel - care fac dificila aceasta cale de urmat, pe care mi-ai recomandat-o. Mama este incadrata cu grad de handicap grav - Alzheimer si eu am devenit curatorul ei, pentru a putea ridica pensia si ajutorul social; nemaiavind discernamint, ar trebui sa aiba un tutore, care se obtine pe cale judecatoreasca. Am depus la notar o declaratie de acceptare a succesiunii dupa tata si, deocamdata nu intentionez sa deschid succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)