Salut. O sa fac un scurt rezumat la cele intamplate.
Ma intorceam de la tara pe un drum judetean. Ma aflam singur intr-o autoutilitara de 3,5t goala. Intr-un sat, in timp ce depaseam un biciclist ce se deplasa pe aceeasi directie si acelasi sens cu mine, acesta a virat brusc stanga, impactul ne mai putand fi evitat.
Biciclistul (un copil de 12 ani) s-a ales cu o fractura de gamba (i s-a pus tija) si 2 dinti rupti. A stat internat in spital 8 zile, iar medicul legist i-a dat "circa 70 zile de ingrijiri medicale" (exact asa scrie pe hartia de la IML), ceea ce mi se pare inexplicabil de mult avand in vedere ca si doctorul care l-a operat a spus ca erau necesare cam 40. Dupa externare s-a dat o declaratie la politie din partea familiei copilului in care au mentionat ca nu au pretentii.
Acum urmeaza intrebarile:
1. Am inteles ca aceasta declaratie poate fi schimbata intr-un termen de 60 de zile de cate ori se vrea. Este adevarat?
2. Mi s-a mai spus de catre diverse persoane ca daca incepe urmarirea penala, singura parte de vina care mi s-ar asocia ar fi depasirea limitei de viteza (am avut cam multi metrii de frana - autoutilitara goala, fara abs, cauciucuri de iarna, cam +15C afara), iar parintilor li s-ar aduce acuzatii ca au lasat copilul nesupravegheat.
3. Tot de prin diverse parti mi s-a spus ca ar mai trebui data o declaratie in care sa mentionam ca "ne impacam, total, neconditionat si irevocabil". In aceste conditii, pe ce nume vine de plata spitalizarea? Poate ea fi acoperita de catre RCA? Am inteles ca ar fi undeva peste 5000 RON.
in regula....Minorii sunt asigurati la sanatate prin efectul legii........nu este nevoie ca parintii sa plateasca asigurari de sanatate pentru copil....totusi grija cu familia respectiva, cel putin pina la termen....de obicei in ultimele zile cineva....,,destept,, consiliaza prost victima si se da totul peste cap....dar poate tu ai noroc si oamenii respectivi sunt cu frica lui Dumnezeu...ceea ce ar trebui sa se aplice si la tine...accidentul tu l-ai facut si copilul... copilul plateste acum cu dureri tu trebuie sa platesti altfel..pe linga constiinta proprie...exista un echilibru pe care nu ai cum sa il rastorni..inca o data mult noroc si credinta...