avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea copilului minor

Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu unul din prietenii mei pentru scurt timp, despartire cu scandal!...in care aflu ca nu am fost iubit niciodata si nici o alta justificare... toate astea dupa ce in cei 7 ani am intemeiat o familie, am construit partial si renovat o casa, care se afla in proprietatea mamei ei, am avut grija ca familiei sa nu-i lipseasca nimic, etc. Rezultatul: acum nu cadem de acord asupra modului in care copilul sa-si petreaca timpul cu mine. Mentionez ca, initial, am renuntat la orice pretentie materiala din partea mea cu conditia sa ne crestem copilul impreuna. Pentru scurt timp lucrurile au mers asa cum am stabilit, dar ulterior ea a inceput sa decida arbritrar si se foloseste de faptul ca eu cedez doar ca sa nu provoc un nou scandal. Fetita ne iubeste la fel de mult pe amandoi. Ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tradat , utilizator 12:22, 16 Mai 2012
Buna ziua!

Pana la urma nu am reusit sa rezolv nimic pe cale amiabila cu mama fetitei, care de altfel a bagat si actiune de incredintare a minorului; primul termen este pe 21.05.2012. Pana in acest moment, nu am fost citat, stiu ca exista termenul acesta, dupa ce am rugat un prieten sa verifice daca exista o actiune intentata.
Va intreb: in cazul in care nu primesc citatia in timp util, nu va da prost o cerere de amanare inca de la primul termen?

Asa cum spunea doamna avocat Antoanela, mama fetitei se opune unui program de vizita mai larg pe motiv ca periclitez programul copilei, program pe care chiar ea l-a schimbat radical cu cateva zile in urma.

In acest program nou, cand mama este la serviciu dupa-masa, copilul sta la o gradinita cu program prelungit unde doarme pana la orele 23.30 cand este transferata acasa de catre mama (cei drept gradinita este peste strada). Eu consider ca ar fi mai bine ca acest timp sa fie petrecut in compania mea, putand sa doarma nestingherita la mine pana dimineata cand o voi duce la gradinita.

Ce sanse am, in practica, daca cer prin ordonanta presedintiala sa am drept de vizita 3 zile consecutive pe saptamana, care o data pe luna sa cuprinda si un wekeend?

Nu sunt lamurit: incredintarea minorul unui dintre parinti, presupune decaderea celuilalt parinte din drepturi?

Exista vreo sansa sa fie audiata fetita (are 4 ani), care da dovada de o maturitate psihica iesita din comun, pentru varsta ei? Desi au fost incercari ale mamei de a o indeparta de mine (reducerea vizitelor, povesti de genul ca tata nu poate, etc) fetita a ramas neclintita si isi doreste ambii parinti in viata ei (in fapt, personal, am educat-o sa-si respecte ambii parinti in aceeasi masura). Cred ca fetita ar fi un atu in favoarea mea datorita modului echilibrat in care gestioneaza situatia.



Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
tradat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)
Custodie copil danutz_ldm danutz_ldm Buna seara Am si eu o problema majora In urma cu ceva timp am cunoscut o fata cu care am avut o relatie de vreo cativa ani. In urma acestei relatii a aparut ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)