inteleg dar mai este ceva in cazul meu sint sofer profesionist din 1979 am toate gradele am facut si transport international acum nu mai am voie decit intern ,nu sint sigur ca vizita medicala am luato pe bune mie teama ca de frica ca ma vor pensiona si probabil vor suporta multe din aceasta cauza miau dat APT am nevoie de expertiza medico legala probabil nu o voi putea face findca cineva nu doreste acolo unde miati spus sa citesc atent am fost numai ca nu am fost bagat in seama EU CU PROBLEMA CARE O AM NU CRED CA POT FACE NICI UN SERVICIU DE PAZNIC findca cine imi vede urmele accidentului nu risca expertiza medico legala nu ma va putea declara altceva decit INFIRM recuperarea mea nu va fi posibila findca bucata de os lipsa din cutia craniana nu va mai creste la loc nici odata TOT MEDICINA LEGALA SPUNE LIPSA OS CUTIA CRANIANA ESTE INFIRMITATE indiferent ca se poate repara prin plastifiere adica punerea unei placi de titan pt protectie
buna seara dupa mai mult timp revin si vas ruga un lucru daca puteti rasppunde dupa cite inteleg exista o anumita ordine de intocmire a proceselor verbale de constatarea unui ac de munca 1. comisie din parte angajator 2 ssm teritorial 3 organ cercetare penala (facind un rezumat a celor 2 ) intrebarea mea este urmatoarea in cazul redeschideri anchetei ,mai departe ivirea invaliditati cu pierderea totalaa capacitati de munca care este ordinea completari proceselor verbale tinind cont ca comisia din partea angajatorului nu mai are dreptul la a intocmi sau a completa vechiul proces verbal? intreb acest lucru pentruca banuiesc ca cei de la ssm bucuresti refuza sau considera ca nu este necesar sa intocmeasca alt proces verbal care sa reflecte argumenyele mele aduse atunci cind am cerut redeschiderea anchetei sau mai bine zis este posibil ca ssm bucuresti sa nu dispuna refacerea procesului verbal pina cind politia nu deblocheaza dosarul care ia fost trimis pt a reface sau a adauga elementele noi aparute in cazul respectiv? cred ca mam facut inteles nu vreau sa par filozof dar de mai bine de 4-5 luni politia tine dosarul blocat iar procesul propiu zis nu demareaza
In primul rand in momentul cand Inspectoratul Teritorial de Munca (nu SSM teritorial) a primit o copie a deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate are obligatia sa comunice Inspectiei Muncii (SSM Bucuresti cum ii spuneti dumneavoastra) in scris, prin completarea unei fise prevazuta in anexa nr. 13 din Norme Metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
ART. 112
(1) Inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia a avut loc evenimentul va comunica Inspectiei Muncii:
e) evenimentul care a avut ca urmare un accident urmat de invaliditate;
(2) Evenimentele prevazute la alin. (1) lit. d) si e) se vor comunica Inspectiei Muncii dupa primirea deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate
Apoi in termen de 10 zile lucratoare Inspectoratul Teritorial de Munca are obligatia sa completze dosarul de cercetare intocmit la data producerii evenimentului si sa intocmeasca un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat. Intocmirea noului dosar si process verbal de cercetare se face de un inspector sau mai multi inspectori numiti prin decizie scrisa de catre Inspectorul Sef al ITM
Termenul de cercetare poate fi prelungit in mod exceptional numai in anumite conditii si numai in baza unei solicitari scrise facute de ITM catre Inspectia Muncii.In urma solicitarii de prelungire facuta de ITM, Inspectia Muncii trebue sa aprobe in scris prelungirea termenului.
ART. 121
(1) In cazul accidentului cu incapacitate temporara de munca, in urma caruia a intervenit invaliditatea confirmata prin decizie sau decesul victimei, inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul va completa dosarul de cercetare intocmit la data producerii evenimentului si va intocmi un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat.
(2) Intocmirea noului proces-verbal de cercetare a accidentului, prevazut la alin. (1), se face in cel mult 10 zile lucratoare de la data primirii de catre inspectoratul teritorial de munca a deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate sau a certificatului de constatare medico-legal ori, dupa caz, a raportului de expertiza sau de constatare medico-legala.
(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) si (3) situatiile in care este necesara administrarea de probe suplimentare, cum ar fi primirea de documente, prelevarea de probe, efectuarea de expertize, audierea de martori, pentru care inspectoratul teritorial de munca insarcinat cu cercetarea evenimentului poate solicita in scris, argumentat si in termen, la Inspectia Muncii, prelungirea termenului de cercetare.
Trebue sa solicitati, in scris, de la ITM. un raspuns privind stadiul dosarului de cercetare si de ce nu s-a respectat termenul legal de cercetare. Apoi daca aveti neclaritati faceti aceeasi solicitare la Inspectia Muncii.
imi cer scuze revin cu amanunte astazi am primit de la mmfps insp muncii o instintare in care mi se spune ca asa cum mia comunicat in urma cu mai bine de o luna mai exact prin 08 .10. 2012 procesul verbal se afla la itm timis . la data de 26 11 2012 cind este scrisa instintarea procesul verbal este tot la itm timis desi inspectorul care sa ocupat de caz mia comunicat verbal ca la trimis la bucuresti din punct de vedere al meu se tergiverseaza sau se incearca sa ma faca sa renunt probabil mergind pe varianta clasari nu stiu domnule inspector ce sa mai cred as dori daca este posibil pe privat findca aici probabil nu pot folosi documente scanate,nume etc nu am sprijin de nici unde d-voastra mati ajutat ff mult desi eu am fost putin cam ne la locul lui folosind vorbe si cuvinte care nusi aveau rostul sper sa ma intelegeti multumesc anticipat cu respect