................
Eu le multumesc celor care mi-au dat un sfat si rog sa nu se mai posteze lucruri care nu au legatura cu intrebarea mea. Orice lucru scis pe acest site nu este mai intai verificat? Nu exista administratori care se ocupa cu asa ceva?
Va multumesc!
zilele libere in care nu se lucreaza, cele stabilite de legiuitor, sunt obligatorii, nu sunt la latitudinea angajatorului. de aceea este si sanctiune pentru neacordarea lor. unitatile la care se refera art 135 sunt cele a caror activitate nu poate fi intrerupta, cele cu "foc continuu". ex: unitatile sanitare, unitatile de alimentatie publica. ratiunea este urmatoarea: aceste unitati lucreaza continuu, si sambata si duminica, poate si noaptea, iar intreruperea lucrului nu este posibila. un angajator a carui activitate nu se intinde si pe zilele de repaus saptamanal, este o unitate a carei activitate poate fi intrerupta si in zilele de sarbatori legale, deci si de 1 decembrie, 1 mai etc.
referitor la ideea de angajator cu relatii as vrea sa fiti mai atenti la cei care dau si nu la cei care cer si primesc. nu vom scapa niciodata de coruptie daca vom continua sa mergem pe ideea "tre buie sa-i duc ceva, macar o ciocolata, altfel nu ma rezolva". renuntati la ciocolata si fiti mai fermi in atitudine. veti reusi si fara spaga.
~ final discuție ~