avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Buna ziua.
Din cate am inteles din normele de aplicare si din explicatiile primite atunci cand am depus dosarul, se iau in calcul veniturile pe 10 luni anterioare nasterii copilului, deci nu si cele luna in care va aflati in concediu si ati nascut.
O zi frumoasa!
Buna ziua.
Ma aflu in CCC iar copilul va implini 2 ani in septembrie 2010,si urmeaza sa nasc al doilea copil in februarie 2010. As vrea sa intre tatal in CCC. Nu vreau sa ma intorc la vechiul loc de munca...voi avea contract pe firma sotului, ca sa mearga vechimea. Ce pasi ar trebui urmati? E ok daca la nasterea celui de-al doilea copil fac cerere de revenire in munca si demisia de la aceeasi data? Sa se suspende indemnizatia primului copil si sa intre tatal in concediu pt al doilea si respectiv sa ia indemnizatia pt cresterea lui?

Va multumesc anticipat pt raspuns
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 7 luni. In Noiembrie se naste bebele meu. Pt calcului indemnizatiei de 85% CIC am inteles ca se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului. Eu in noiembrie anul trecut am schimbat locul de munca si pentru 2 saptamani nu am avut continuitate in munca - perioada 1-12noiembrie am stat acs fara contract de munca. Insa am contribuit pe perioada ramasa din noiembrie la impozite si taxe cu o suma destul de ridicata. Este vreo problema? Mentionez ca bebe se va naste cel mai devreme pe la mij lui Nov - deci practic ar fi 12 luni integrale cu contributie.

Multumesc anticipat pt raspuns
si sotia mea a avut o problema asemanatoare. a fost plecata la un curs pentru 2 ani in franta, curs recunoscut de catre ministerul sanatatii, dupa care si-a reluat serviciul in tara. cand a nascut, am avut lipsa 8 zile pt a face cele 12 luni. pana la urma, cei de la oficiul de munca din ploiesti au acceptat ca sa primesca indemnizatia de 6 milioane, iar din prima indemnizatie i-au scazut cateva sute de mi de lei care au acoperit cele 8 zile. in cazul tau nu cred ca vor fi probleme pentru ca pe lunile respective ai avut venituri. bafta
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Leonard Pescaru,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)