avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Buna ziua
Am o dilema de calcul.
Am nascut in noiembrie 2008 si in februarie 2008 am depus dosarul pt concediu ingrijire copil dosar ce include si adevarinta de venituri, normal. Acesti bani ar trebui sa-mi fie virati dupa terminarea celor 126 zile de concediu de maternitate, adica cu 19.01.2009. Am optat ca banii sa-mi fie virati pe card. Mi-am notat suma veniturilor mele pt a-mi calcula singura cei 85 % pe care ii voi primi de la stat. 31192 ron impartit la 12 la care aplic 85% si rezulta un venit lunar de 2209 ron. In aprilie am primit o suma pe care nu o inteleg 5388 ron.Stiu ca aceasta suma este pe mai multe luni, dar pe cate? Nu stiu la cate luni se refera pentru a-mi calcula venitul pe luna.
Apelez la dvs pt ca sunt in imposibilitatea de a iesi din casa din motive de sanatate pt a ma duce in str hambarului si nu reusesc sa-i prind la telefon.
Va multumesc
Daca calcul este corect si va revin 2209 lei/luna, inseamna ca v-au trimis retroactiv pe 2 luni si aproximativ jumatate. Va platesc aceasta indemnizatie incepand cu data de la care aveti dreptul, adica daca a-ti inceput concediul pe data de (sa zicem ) 20 ale lunii, va vireaza banii aferenti zilelor ramase din acea luna.
In cazul meu asa s-a intamplat.

Buna seara!
As dori sa stiu cum se calculeaza cuantumul concediului pt sarcina si lauzie, daca acesta incepe pe 1 mai, iar in perioada 27-30.aprilie 2009 figurez in concediu fara plata?
Mentionez ca pina la 29 nov am fost in concediu pt crestere copil. In cele 6 luni la care se raporteaza indemnizatia pt concediu de sarcina se ia in calcul si aprilie ca fractiune de luna?
Multumesc!
buna ziua.
am si eu o intrebare.
Daca am nascut in perioada in care eram in concediu de odihna
scuze nu am trimis tot mesajul revin
dc am nascut in perioada in care eram in concediu de odihna(mai precis pe data de14 iunie) de ce nu se pune la calcul si aceasta luna eu am primit salariu deci am cotizat la stat.multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)