avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Daca ati platit impozit pe aceste venituri, da.
am lucrat in sistemul bugetar. ce acte trebuie sa prezint ca sa pot intra in cic? multumesc
Buna,
Eu tocmai am primit decizia pt indemnizatie si am o nelamurire. Am nascut pe 31.03.2008, si am avut atat venituri din salarii cat si din contracte de mandat.Pe lunile ianuarie , februarie si martie 2008 am avut venituri destul de mari lucru care ma ajuta la baza de calcul sa iau 4000/luna indemnizatia . Am mers sa intreb cum mi s-a calculat , si am primit raspuns ca pt faptul ca am fost in concediu prenatal din 15.01.2008 , nu mi se iau in calcul aceste venituri si ca nu aveam dreptul sa am alte venituri in perioada in care am beneficiat de concediu prenatal. Eu am cautat sa vad unde , in ce lege scrie acest lucru insa am gasit doar ca nu am voie sa lucrez cu carte de munca pe acea perioada , nu sa nu am alte venituri.Adica veniturile din concediu mi se iau in calcul insa cele din contract de mandat nu?
Va rog daca puteti un raspuns si o baza legala unde este clarificat acest
lucru.
Va multumesc anticipat.
Draga Florica,
Mie mi s-a spus de la Directia Muncii ca tb sa am dovada ca am lucrat doar in perioada dinainte de a fi in concediu pt cresterea copilului (cei doi ani); imi trebuia contractul - pe o periaoada determinata, sau adeverinta - a fost inainte de nasterea copilului incheiat (expirat). Daca l-am continuat (contractul) in periada in care am intrat in concediu, nu se m iau in calcul aceste venituri!
Iti doresc succes!
Doamna Sabau, sa nu va suparati ca va intreb, dar cand ati depus actele? Ca si noi asteptam decizia, ca sa nu mai zic banii din urma. Si parca vad ca si acum in aprilie ma trezesc tot cu 600 Ron

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)