avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Din cele psaste de dvs reiese ca aveti doar 11 luni in care ati realizat venituri profesionale (1 luna ati avut CFP), atunci nu beneficiati deindemnizatie pentru CIC.

Toata luna martie ati fost in CFP? Intrucat legea prevede ca se iau in calcul si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Buna seara! As dori sa sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie:
Persoana a nascut in nov 2007, iar in oct 2008 s-a intors lla serviciu, insarcinata cu al doilea copil. Urmeaza sa nasca in aprilie 2009 - ce venituri se iau in calcul?
Multumesc
miap a scris:

Buna seara! As dori sa sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie:
Persoana a nascut in nov 2007, iar in oct 2008 s-a intors lla serviciu, insarcinata cu al doilea copil. Urmeaza sa nasca in aprilie 2009 - ce venituri se iau in calcul?
Multumesc

La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
In speta , se vor lua in calcul veniturile realizate in perioada aprilie 2008 - aprilie 2009.
Am si eu o nelamurire.
Sunt gravida in luna a patra, urmeaza sa nasc in luna iunie. Sunt angajata la o gradinita, plus am si o activitate independenta. De la gradinita inteleg cum vor da adeverinta pentru venitul net pentru ultimele 12 luni, dar la administratia financiara in ce forma se va calcula venitul pe ultimele 12 luni?(dupa lege ar trebui sa-mi dea dovada pe perioada mai 2005-mai 2009?) Eu asa stiu, ca la finante venitul se calculeaz anual si nu lunar.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am nascut in 12 mai 2008 si am fost la locul de munca sa primesc adeverinta pentru indemnizatie. Am primit pentru perioada mai 2007 - aprilie 2008. Eu am intrat in concediu de maternitate din 4 aprilie. Vreau sa stiu daca e bine perioada calculata sau trebuie trecut tot concediu de maternitate. Mentionez ca in concediu am luat prima pentru fidelitate care a fost impozitata.
Astept un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)