Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Buna seara!
In momentul de fata sunt inCIC pana in septembrie 2009.Sunt functionar public,pe langa salariul de incadrare beneficiam si de sporuri si stimulente.Aceste veniuri se iau in calcul pentru cei 85%?
Va multumesc
ultima data editat de kfgabriella pe data de Miercuri, 10 Decembrie 2008, 23:33
Pentru ea era raspunsul, dar nu stiu daca o sa mai citeasca
Eu zic sa mai citesti o data legea prevedea veniturile profesionale impozabile atat cele den salarii cat si orice venit care a fost impozabil conform art 55 art 46 si art 71 din codul fiscal , din normele de aplicarea a legii 148/2005 .
Multumesc pentru raspuns, dar nu stiu cum o sa-i conving pe cei de la serviciu sa-mi schimbe adeverinta sa prinda si aceste stimulente.
Art. 46 - nu ma incadrez
art. 55 - nu sunt venituri din salarii - nu sunt prinse in bugetul institutiei si se intocmeste bilant separat
art. 71 - n-are nicio legatura
Daca ma poti ajuta altfel...
ma puteti ajuta cu un raspuns va rog, am inteles ca actele ptr indemnizatia de 85% se depun doar pe strada Hambarului? nu se mai depun la fiecare primarie de sector?
Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantum de 85%, persoanele beneficiare transmit la agentia teritoriala o cerere scrisa care sa contina in mod obligatoriu numele si prenumele, codul numeric personal, adresa, atat ale persoanei beneficiare, cat si ale copilului pentru care se primeste indemnizatia, insotita de documentele doveditoare, conform prevederilor legale, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.
Denumirea Directia de munca, solidaritate sociala si familie judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti s-a inlocuit cu denumirea de Agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului Bucuresti.
Prin urmare, la sediul DMSSF Bucuresti din strada Hambarului veti depune cererea.