avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Veniturile din cedarea folosinteti bunurilor nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.

Buna ziua,
In conditiile noi legii cu 85% din salariu,daca eu am terminat faculatatea anul trecut mi-am luat licenta in septembrie si de la 1 octombrie lucrez cu carte de munca o sa beneficiez de indemnizatie daca nu o sa am 12 luni lucrate , doar 7 pentru ca urmeaza sa nasc in mai?Daca da,cum o sa fie calculata valoarea ei?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2009
ana-maria83, utilizator
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa merg pentru a depune cererea de modificare a indemnizatiei? La directia muncii sau la Primarie? Mentionez ca sunt in concediu pt cresterea copilului din februarie 2008. Copilul meu s-a nascut in octombrie 2008 dar pana in feb am beneficiat de concediul pt sarcina si lehuzie.
Exista o data limita pentru depunerea documentelor?
Va multumesc pentru sprijin!
sinonaa a scris:

Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa merg pentru a depune cererea de modificare a indemnizatiei? La directia muncii sau la Primarie? Mentionez ca sunt in concediu pt cresterea copilului din februarie 2008. Copilul meu s-a nascut in octombrie 2008 dar pana in feb am beneficiat de concediul pt sarcina si lehuzie.
Exista o data limita pentru depunerea documentelor?
Va multumesc pentru sprijin!


Nu ai specificat din ce oras esti. Daca esti din Bucuresti, trebuie sa mergi la Directia de Munca din Str. Hambarului. Termenul limita este 30.06.2009.
Am nascut pe data de 11.09.2007 iar din data de 19.12.2007 beneficiez de indemnizatie CIC de 600 lei.
Doresc sa imi depun cerere pentru a beneficia de 85% din venituri si am avut mai multe surse de venit:
- contract de munca cu 8 ore la un angajator - unde am depus certificatul medical si de la care am beneficiat de concediu de maternitate pre/postnatal;
- contract de munca cu timp partial la un alt angajator (perioada 01.10.2006-19.12.2007);
- venituri din conventii civile (anii 2006 si 2007).

Am luat de la Administratia Financiara sector 4 de care apartin adeverinte pe anii 2006 si 2007 cu veniturile obtinute, m-am gandit ca pentru conventii civile nu pot dovedi decat asa si cu copia dupa decizia de impunere anuala, iar de la angajatori voi lua adeverinta privind veniturile nete obtinute, dupa cum urmeaza:
- de la angajatorul unde am lucrat cu 8 ore, adeverinta defalcata pe lunile septembrie 2006 - august 2007;
- de la angajatorul unde am lucrat cu timp partial, adeverinta pe lunile octombrie 2006 - august 2007, deoarece din octombrie 2006 am inceput activitatea.

Intrebarea mea este daca sunt bune adeverintele enumerate mai sus, perioada este buna sau trebuie sa cuprinda si luna septembrie 2007, in care am nascut?

Va multumesc anticipat!
Apostol Lucretia

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)