avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
buna , tuturor
Am si eu o nelamurire poate ma puteti ajuta; pe perioada sarcinii am incheiat un contract de colaborare cu o societate de asigurari unde am facut o suma importanta de bani din comisioane.Vreau sa precizez ca eceste comisioane sunt impozabile cu 16% impozit pe care l-am platit deja . Acuma fetita mea are 9 luni si ma gandesc sa-mi depun si eu dosarul pt recalculare dar nu stiu sigur daca aceste venituri se incadreaza , am citit legea si unde cred eu ca s-ar incadra la prestari servicii din art46, codul fiscal.Dvs Ce credeti dl avocat?
Multumesc , sabau
Veniturile obtinute in baza unor conventii de prestari servicii (contracte de colaborare) se iua in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC in cuantum de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului.
Dar daca pe contract scrie contract de mandat are vreo legatura, sigur ca activitatea a fost aceeasi (am incheiat contracte de asigurare si contracte de pensii), si in contract eu sunt agent de marketing sau mai alt contract in care sunt agent de asigurare.
Multumesc
Buna ziua,

As vrea sa stiu cum se calculeaza cei 85% in cazul meu avand in vedere ca am nascut pe 15 februarie 2007, am avut concediu medical de 126 zile de la 1 februarie 2007 pana pe 6 iunie 2007, apoi m-am intors la serviciu 4 luni (7 iunie-30septembrie 2007) si incepanad cu 1 octombrie 2007 am intrat in CIC1. Aceasta este prima intrebare. A doua intrebare este: cum se calculeaza indemnizatia pentru bebe2, avand invedere ca acum sunt insarcinata si ar trebui sa nasc pe 20 februarie 2009, iar pe 15 februarie ies din CIC1?
Cred ca raspunsul nu este tocmai corect. Stimulentele nu fac parte din fondul de salarii, iar legea prevede "veniturile din salarii". Asa ca la functionarii publici vor intra numai sporurile, premiile si prima de vacanta

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)