avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul intre soti se pedepseste?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul intre soti se pedepseste?

Buna ziua. As dori sa stiu cu precizie urmatoarele aspecte:sotul meu care mi a furat 1 miliard,2 aproape estimativ,si a disparut de la domicili ul conjugal si anume casa parintilor mei,am anuntat politia,am avut si dovezi pt a demonstra furtul,daca imi recuperez prejudiciul si mi retrag plangerea penala,mai poate fi pedepsit atata timp cat mai are antecedente si am impresia una cu suspendare?tinand cont ca este considerat furt intre soti?al doilea aspect care iar este f important,este ca trebuie sa inaintez actiunea de divort cu dovada de la politie,si as vrea sa mi faca o procura in care sa renunte la toate drepturile lui de parinte (tata)si sa o pot trece pe fiica mea pe numele meu,cum pot face acesta procura?Cu respect Mada
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
opreanicole, utilizator
Sa depuna plangere la politie cat mai urgent.
Plangerea penala prealabila este depusa in termen de doua luni de la data exercitarii activitatii infractionale.

Actiunea penala este pusa in miscare numai daca plangerea penala prealabila, act de sesizare a organelor judiciare, nu este tardiva, in conformitate cu art. 210 din Codul penal.

In cazul infractiunii savarsita de catre un sot in paguba altuia, impacarea partilor inlatura raspunderea penala, aceasta cauza fiind incidenta pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , chiar in etapa recursului procesului penal.

Odata ce este recuperat prejudiciul cauzat, va puteti manifesta vointa in sensul retragerii plangerii penale prealabile.

Prin plangerea penala prealabila partea vatamata sa se constituie parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand suma de bani ce a fost sustrasa si ce trebuie restituita si eventuale daune morale .


Succes.


Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua!

se poate numii furt intre soti? ( am cautat si aceasta situatie dar nu am gasit )
Fost sot , fosta sotie ( divortati cu acte in regula ) locuiau in casa comuna datorita faptului ca nu au facut partajul. Fostul sot , in lipsa fostei sotii , a golit la propriu casa si curtea : mobila , electrice , electrocasnice animale , inclusiv toate actele : actele casei , hotararea de divort , facturile prin care se dovedea ca acele bunuri au existat in casa si bine inteles fostul sot a parasit domiciliul . Fosta sotie cu apel la 112 a chemat politia , in domiciliu golit s-a facut plangerea penala ( politistul a facut referire la art. 210 ).
Ce se intampla acum cu fostul sot ? Este sau nu este furt ?
In cazul dvs. nu este furt intre soti insa lucrurile sunt complicate deoarece daca este vorba de bunuri proprii ale fostei sotii nu va raspunde penal.
Organele de urmarire penala vor efectua ancheta, vor administra probe si vor decide in concret despre ce este vorba, daca fapta constituie sau nu infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora suteanu maria suteanu maria buna seara!sunt in divort cu sotul meu,el fiind reclamantul,toate acuzatiile care mi le aduce sunt tocmai invers.in momentul de fata sotul meu este cercetat ... (vezi toată discuția)
Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)