avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante, proces, adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante, proces, adunare generala

Buna ziua,
Va avea loc sedinta in bloc.
pe ordinea de zi: unde sunt banii?
Un proprietar a castigat procesul cu asociatia de proprietari. Asociatia sustinea ca proprietarul are 12000 lei restanta plus penalizari, expertiza a gasit ca proprietarul nu are restante, asociatia nu poate dovedi cu documente debitul. Dupa ramanerea definitiva a hotararii pe listele afisate la avizierul blocului proprietarul ( desi 2 ani de zile figura cu restanta de 12000 lei la care se tot adaugau penalizari) nu mai avea nici o restanta.
Acum proprietarii si membrii Asociatiei vor sa stie ce s-a intamplat cu banii care figurau ca restanta? Paratul nu i-a platit ca nu era dator si are o hotarare a instantei in acest sens iar de pe listele de plata au disparut subit.
Cam ce ar trebui sa faca presedintele si toti cei care au semnat si intocmit listele de plata timp de 2 ani de zile?
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 17:15, 31 Martie 2012
multumesc pt lamuriri dar cu exemplul dvs m-ati bagat in ceata. Cum a pierdut Asociatia dvs 13000 lei? Si acestia tot fictivi erau? Pai incep sa cred ca mai nou cenzorii se specializeaza in aceste practici si daca tine, tine, daca nu, nu plateste nimeni nimic, pur si simplu se sterge datoria din liste si gata,Vi se pare OK?
Pe de alta parte inteleg ca in cazul in care sunt fonduri speciale se pot sterge datoriile fara a fi nimeni afectat. Dar daca nu sunt totusi, undeva e un minus iar oamenii asta vor sa stie, banii aia inseamna un minus in asociatie si trebuie acoperiti sau sunt fictivi, asa un fel de .....daca tine, tine, daca nu, tot aia.
Cred ca Elga a pus punctul pe i, undeva, pe la fondul de rulment ar trebui sa fie un plus.
Ar fi foarte bine, oamenii ar intelege si ar fi OK. Mai grav ar fi daca ar fi un minus.
otto2007 a scris:

multumesc pt lamuriri dar cu exemplul dvs m-ati bagat in ceata. Cum a pierdut Asociatia dvs 13000 lei? Si acestia tot fictivi erau?

Va scot putin din ceata, dar numai putin!
Asociatia a actionat in instanta un restantier profesionist in ianuariei 2008, cand acesta avea restante vreo 15000 lei si penalizari vreo 8500 lei, adica 23500 lei total.
Ne-am judecat un an si jumatate in judecatorie si asociatia a castigat. Restantierul a facut recurs si ne-am mai judecat si-n Tribunal aproape un an. Asociatia a castigat definitiv si, cu ajutorul executorului, a vandut apartamentul la licitatie. S-au recuperat cei 23500 lei si cheltuielile de judecata si executare. Dar din ianuarie 2008, de la deschiderea actiunii, proprietarul a facut noi restante si penalizari si-acestea au ajuns la aprox. 13000 lei, pe care le-am solicitat executorului care a retinut acesti bani in contul sau, in urma vanzarii prin licitatie. Dar pentru a intra in posesia acestei sume, asociatia trebuie sa prezinte executorului o hotarare irevocabila, alta si nu cea de 23500 lei.
Asa ca asociatia a dat iar in judecata proprietarul restantier, pentru suma de 13000 lei, chiar daca apartamentul era vandut.
In acest nou proces dosarul a fost judecat de cineva care a fost arestat si toate dosarele respectivului judecator s-au repartizat altora, s-au incurcat ceva documente...
Asa ca atunci cand s-a spus ca "ramane in pronuntare", asociatia era sigura ca va castiga, dar noul judecator, amana pronuntarea de doua ori si-apoi respinge cererea asociatiei pentru lipsa dovezilor...
Asociatia a facut imediat recurs iar judecatorii de la tribunal, dupa al doilea termen au spus ca "ramane in pronuntare". Dar dupa inca o amanare a pronuntarii, repun dosarul pe rol si-acum solicita asociatiei sistemul propriu de penalizari in care s-a stabilit procentul de 0,2%/zi..., care nu mai exista in dosar, cu toate ca-l depusesem in dosar, imediat dupa cerere, odata cu o hotarare a adunarii generale, liste de plata, cod fiscal, incheierea de infiintare a asociatiei, calculul penalizarilor.....
Sigur ca acum voi restudia dosarul intreg si voi completa cu orice dovada...
Dar, asa cum va spuneam, suntem pregatiti sa si pierdem.
Instanta nu este un aparat de preparat cafea in care introduci banii, apesi pe butoane cu sau fara zahar, cu sau fara lapte... si ti se serveste cafeaua conform comenzilor. Judecatorii sun oameni si nu calculatoare.
Da.... tot felul de oameni, ii mai vedem si pe la televizor. Nu credeti ca ar trebui promovate si exemplele pozitive ca altfel riscam sa cadem in depresie. Sau poate nu mai exista exemple pozitive????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)
Penalitati otto2007 otto2007 1. Pentru a calcula si aplica penalizari la sume restante este necesara hotararea adunarii generale a proprietarilor? 2. Cine este raspunzator pentru sumele ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)