avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cerere duplicatului certificatului de nastere in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ?

locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de nastere in original ) sunt la roma si nu se stie cand va fi totul gata !
intre timp mi-a scazut buletinul romanesc si curand va scadea si pasaportul !
in romania pt a reinoii buletinul imi trebuie certificatul de nastere ! practic mi s-a spus sa declar pierdit certificatul de nastere si sa cer duplicat . platesc amenzi pt pierderea certificatului si pt scaderea buletinului si mi le refac . intrebarea mea este : daca eu iau duplicat de pe certificatul de nastere mi se anuleaza cel care este in prefectura la roma??? cei de la roma apoi gasesc ca am dat la dosar un act care nu mai este valabil ?????????
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:06, 28 Aprilie 2012
Intrebarea utilizatoarei este:



daca eu iau duplicat de pe certificatul de nastere mi se anuleaza cel care este in prefectura la roma??? cei de la roma apoi gasesc ca am dat la dosar un act care nu mai este valabil ?



Ce parere aveti?

Daca va aflati in Italia, solicitati un duplicat al certificatului prin intermediul ambasadei sau consulatului roman in circumscriptia caruia aveti domiciliul. Taxa este 50 euro, iar dezavantajul este ca dureaza cateva luni pana il primiti, dar nu platiti nici o amenda si nu trebuie sa motivati cererea daca dumneavoastra sunteti titularul actului. Va pun link-ul catre site-ul ambasadei cu informatiile de care aveti nevoie: [ link extern ]
Daca nu locuiti in circumscriptia ambasadei, contactati consulatul de care apartineti: [ link extern ]

Autoritatile italiene nu aveau dreptul sa va retina certificatul original, dar cred ca va faceti griji inutil in privinta acelui certificat.

@Ares_3, Chiar daca autoritatile italiene ar face verificari, la momentul cand a depus dosarul, certificatul era perfect valabil. Ce ar putea sa i se impute? Faptul ca avea nevoie sa-si reinnoiasca actele romanesti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
yvk, utilizator
multumesc tuturor pt raspunsurile dumneavoastra !!!!!! in ceeea ce priveste retinerea certificatului in original , apostilat si toate cele este practica care o aplica statul italian pt cetatenie !!!! partea frumoasa este ca si in momentul in care te chiama pt cetatenie nu-ti da inapoi nimic di ce s-a pus la dosar !!!!!! alti romani de pe aici au cerut duplicat in romania dupa obtinerea cetatenie sau mai sunt si cei care au ramas cu actele iatliene si au lasat sa scada cele romanesti .
@yvk

De ce ma intrebati pe mine? Eu am scris in primul raspuns:
Daca ''cei de la Roma'' pot afla ca certificatul din dosar este declarat nul nu stiu ce sa va spun, nu cunosc cat de minutioasa este procedura respectiva - eu insa nu as risca sa-l declar pierdut.

Nu imi place sa fac presupuneri sau scenarii, chiar daca suntem pe un forum.
Am raspuns la prima intrebare iar in legatura cu a doua mi-am spus parerea.
Ca utilizatoarea poate avea sau nu probleme daca declara pierdut un certificat de nastere care exista nu am (as spune nu avem) cum sti cu certitudine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Ares-3, moderator
@Ares_3, am editat in graba mesajul anterior ca sa raspund si intrebarii dumneavoastra, pe care am observat-o cu intarziere. Imi pare rau pentru formularea interpretabila, dar intrebarile mele erau retorice, nu aveam pretentia vreunui raspuns.

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere minor marafx marafx va rog un raspuns competent la urmatoarea intrebare Sunt mama una minore de 13 ani ( 14 peste putin) Locuiesc in Italia si am pasaport romanesc nu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)