Cred ca multi sunteti familiarizati cu cazul prezentat de mine pe acest site "Probe intr-un dosar". Au trecut aproape doi ani de la acel caz si de la implicarea mea in acea poveste. Acum o zi , mi-a venit o citatie in care mi se cere sa fiu prezent pe 6 Aprilie la sectia de politie din localitatea acelui individ. Pentru cine nu stie...in 2010 Iulie ..o amica mi-a marturisit ca de cativa ani este abuzata sexual de tatal ei. Am sfatuit-o ca cel mai bine e sa faca un denunt impotriva lui, e logic. A facut acel denunt, eu am fost implicat ca martor(fiind prima persoana caruia adolescenta i-a povestit prin ce trece). Dupa ceva timp, fetei i-a fost "spalat creierul", a fost amenintata in diferite moduri..de exemplu..mama ei i-a spus ca daca nu-si iarta tatal care ..chipurile se caieste pt faptele lui..o s-o interneze intr-un centru de plasament(adolescenta fiind minora..16 ani) si ca o sa aiba viitorul distrus. Fata s-a speriat, si-a schimbat declaratia, ancheta cred ca a incetat, fata fiind virgina, acele abuzuri erau sub forma de perversiuni sexuale, sex oral, o obliga sa-l masturbeze etc. Cand l-a denuntat, a folosit ca mijloace de proba, niste inregistrari telefonice(acele care sunt acceptate de instanta, sa nu se faca iar confuzie) declaratia ei detaliata, cand a inceput totul, cum se petreceau etc..mesaje telefonice de la mama ei si tatal ei, in care isi rugau insistent fiica sa treaca peste tot..ca o sa fie totul bine, bla bla.
Ok, probabil la acel dosar s-a dat NUP, fapta nu exista, sau nu poate fi dovedita pentru ca sunt prea putine probe. Acum, gunoiul ala a profitat de faptul asta, si a facut o plangere impotriva mea pentru instigare..art 25 rap. la art 259 C.penal.
De cand sfaturile binevoitoare ajung sa fie numite instigari??..eu m-am implicat pentru ca mama ei ii cerea sa-l ierte(mama fiind in Germania cand a aflat de aceste lucuri de la fiica ei, chiar eu i-am spus fetei sa-si sune mama sa-i povesteasca prin ce trece si sa o cheme in tara sa vina sa o ajute, insa reactia mamei a fost aceea care a fost)..in rude fata nu avea incredere, si am ales sa ma implic. I-am explicat cum stau lucrurile, am sfatuit-o ce trebuie sa faca si a fost deacord...era normal sa-i cer sa-l denunte, asta dorea si ea, isi dorea sa scape de acel calvar. Unde e instigarea??..plus ca au fost probe care dovedesc ca ea a trecut prin ce a trecut. Tatal ei a fost sunat in tara de sotia lui si i-a spus ca fiica il acuza de abuz sexual..el atunci si-a sunat fiica si a inceput sa-i spuna sa nu faca vreo prostie sa il denunte ca el se va cai tot restul vietii, ca ii jura ca nu se va mai intampla.Fata a inregistrat acele convorbiri in care individul recunoaste abuzurile.
Deci ..de unde instigare la denunt calomnios?????
Va rog mult sa imi spuneti ce se poate intampla..tin sa precizez ca acel individ e maior-comandant la o unitate militara, iar in localitatea lui, are influenta, fetita mai are un unchi in criminalistica, cred ca din partea mamei, unchi care stie de poveste, a si lacrimat cand a aflat, a promis ca o ajuta, de fata cu mine, ca mai tarziu, cand eu am plecat de acolo, sa ii ceara fetitei sa-si ierte tatal. Cum pot lupta cu niste politisti care sigur sunt corupti, localitatea fiind mica e in relatii bune cu toti politistii..iar acel individ are rangul pe care il are????? Multumesc.
Aici este cazul dezbatut de mine, detaliat www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc foarte mult tuturor. Multumesc Horea. Da, am sa incerc sa ma linistesc. Uite, cu toate ca adolescenta, care are un urias potential sa ajunga ceva in viata, cu toate ca a recurs la asa ceva, adica, sunt sigur ca "parintii" ei au intors-o impotriva mea, cum..doar ei stiu..chestia e ca acum fata cred ca ma uraste, dar eu nu ii port ura..din contra, vreau sa se trezeasca din starea asta de confuzie, inteleg ca simte ca are nevoie de acei monstrii..uuff..e greu..dar..o inflenteaza negativ..s-a lasat influentata cand era perfect constienta ca am vrut doar sa o ajut. Mi-a marturisit prin ce trece, m-a sunat, era tulburata, ce era sa fac?..sa-i spun ca nu ma pot implica in asemenea probleme?..ca e familia ei si ca acolo se rezolva problemele???
Am ramas socat cand mi-a marturisit prin ce trece, desi eram in dubii, nu stiam la inceput ce sa cred..pentru ca ea era extrem de atasata de mine, desi nu ne vazusem in realitate deloc(ma abordase ea printr-un mesaj privat pe un site de cinefili, asa am ajuns sa ne cunoastem, mi-a adresat din cate tin minte, o intrebare in legatura cu un film).Imi spunea mereu ca ii place faptul ca o ascult mereu la telefon, ca indiferent de subiectul pe care il deschidea, reuseam sa-l dezvoltam fara sa intervina plictiseala , chiar daca erau chestii de-ale ei, imi cerea sfaturi, o ajutam daca puteam, imi multumea, era foarte vesela mereu cand discuta cu mine. Recunosc ca si eu ma atasasem de ea, era o pustoaica foarte inteligenta, picteaza demential,nu parea ca ar trece prin asemenea calvar, desi, cateodata mai avea momente de isterie nu prea justificate in telefon..ma rog, nu stiu cat de mult conteaza detaliile astea, dar le "astern" aici ca sa va dati seama de schimbarea ei brusca.Clar "spalarea de creier" a avut efect..ea a si cedat repede, datorita faptului ca acel gunoi(imi pare rau, nu-l pot numi altfel) e genul de abuzator sexual, non-violent, a declarat la politie ca nu a lovit-o timp de aproape 3 ani de cat timp durau acele abuzuri, ci ca doar la ultimul episod de abuz cand ea s-a impotrivit, el ar fi lovit-o, ceea ce i-a dat un impuls sa rabufneasca si sa nu mai suporte fara sa povesteasca cuiva prin ce trece. A spus ca a tinut secret atat timp acele abuzuri, de teama si rusine. Se simtea vinovata oarecum..nu-i era frica de el, pt ca nu o lovea, mai spunea ca ii mai punea mana in gat si ca daca spune cuiva despre ce se intampla o s-o loveasca dar niciodata nu a facut-o.Cel putin asa a declarat la politie. ii era mai mult rusine decat teama.
In legatura cu angajarea unui avocat (pe care clar nu mi-l pot permite) , sau cel care mi se ofera din oficiu..am inteles ca in cazul meu, fapta de care sunt acuzat nefiind de o gravitate mare, nici macar medie din cate am inteles, nu necesita neaparat nevoia sa fiu acolo prezent cu un avocat..si sincer nu o sa am nevoie, pentru ca stiu ce am de declarat, plus ca ma mai ajutati si dumneavoastra cu sfaturi. Sincer, cu un avocat e bataie mare de cap, mai stiu si eu cateceva din codul penal, mai stiu si psihologie mai stiu si multe altele, ma pot descurca..doar ca imi e teama de o eventuala atitudine gresita din partea poltistilor de la sectia respectiva.
In prima faza, cand am fost in 2010 acolo, denuntul acela pe care l-am depus impreuna cu adolescenta, l-am depus in Oradea, la o sectie de politie, chiar fata a spus ca ar fi mai bine acolo pentru ca nu are mare incredere in cei din localitate(Marghita,60 km de Oradea) pentru ca are si un unchi in criminalistica inc are nu prea are incredere, desi aflase in cele din urma si unchiul fetei..s-a dat binevoitor, s-a vazut afectat de cele marturisite de fata, chiar m-a felicitat ca m-am implicat..ca mai tarziu cand eu a trebuit sa plec in orasul meu sa aflu ca si el i-a cerut fetei sa-si ierte tatal. Cred ca acolo e chestie de imagine, oraselul fiind mic, ei erau bine vazuti..nici nu stiu cum de toti acei oameni, sacrifica acel copil, pentru a'i apara dosul acelui individ.
Colegii ei au aflat de poveste..dar prefera toti sa taca, oricum s-a creat acolo un fel de conspiratie a tacerii, sau ma rog, acum inventeaza fel si fel de lucruri, ma pun pe mine vinovatul , ma transforma pe mine in personaj negativ in povestea asta. Sper din suflet sa se trezeasca, sa deschida bine ochii, chiar crede ea ca merit sa trec prin astea? Recunosc, i-am vorbit urat cand m-a sunat si mi-a spus ca a fost nevoita sa cedeze, ca stie ca o sa fiu dezamagit pentru ca m-am strofocat atata pentru ea..dar ca trebuie sa inteleg, eu am reactionat putin agresiv, reprosandu-i lucruri..poate nu i-a picat bine..dar..ce era sa fac?..nu puteam accepta faptul ca a cedat cand era totul atat de bine..i-a dat curaj individului , iertandu-l..poate ca nu se mai atinge de ea..nu avand acel scop, de a'si satisfacel el poftele bolnave..dar..totusi..a supus-o atata timp la acele orori, asemenea oameni merita sa plateasca cu varf si'ndesat, e justificata ura mea impotriva la asemenea personaj, nu pot tolera asa ceva..nimeni normal la cap nuar trebui sa tolereze asa ceva..pt Dumnezeu, e copilul tau, l-ai leganat in brate cand era prunc..ca la 11, 12 ani sa ti se para ca e sexi si sa-l supui la acele perversiuni. Nu stiu de ce ma afecteaza asemenea povesti in halul asta, sincer credeam ca sunt mai indiferent, vedeam la televizor cazuri de-astea cu zecile, clar eram deacord ca sunt de o imoralitate iesita din comun,dar cand te implici in cazul in sine..dimensiunile ororilor sunt enorme.
Multumesc. Sper ca cei care modereaza site-ul sa nu-mi modifice sau sa stearga postarile, chiar daca sunt putin off-topic..detaliez atat de mult pentru ca ma descarc intr-un fel..multora li se pare ciudat ca nu am acceptat ca fata a ajuns sa se complaca cu situatia si ca eu trebuia sa cedez..dar, sa fim seriosi..cand esti implicat in asa ceva..e greu sa treci peste..mai ales ca acum,am picat eu drept acuzat de ceva ce nu a fost..auzi..Instigare la denunt calomnios..fantastic.
A intervenit o problema, pe mine aceasta citatie in care mi se cere sa fiu prezent acolo, m-a prins intr-o situtatie destul de dezastruasa din punct de vedere financiar..nu cred ca o sa pot sa fac rost in 5 zile de suma necesara pentru a ma deplasa in acel judet..eu sunt din Brasov...si trebuie sa ajung in Bihor..stiu care sunt consecintele neprezentarii...dar ce alte variante ar fi ca eu sa aman acel termen??.Daca aflu un numar de telefon de la acea sectie, pot sa cer o amanare? sa le explic situatia??..exista aceasta posibilitate?..vreau sa fiu prezent ..cu mare drag..nu-mi e teama de nimic, pt ca sunt nevinovat..dar..sunt intr-o situatia dezastruasa din toate punctele de vedere..financiar, psihic..etc..Astept raspunsuri..Multumesc
Am trimis o scrisoare cu confirmare de primire in care am cerut amanarea mea acolo pe un termen rezonabil, m-au sunat cei de acolo si m-au intrebat ce termen rezonabil as vrea, le-am spus ca pe la sfarsitul lunii Aprilie sunt sanse sa fac rost de acea suma necesara deplasarii mele in localitatea respectiva. Nu pot sa fac rost,un amic mi-a promis ca ma ajuta, dar s-a sucit. Sunt pe cont propriu, nu am la cine sa apelez,nu am servici, si nu sunt sanse sa-mi gasesc un loc de munca in viitorul apropiat. Trebuie sa imi vina o alta citatie cu un alt termen, am sa-i sun si am sa le spun ca nu pot sa ajung. ii anunt..nu e rea-credinta, ei pot verifica ca nu am un loc de munca sau alta sursa de venit, mi-au spus ca la confruntatre trebuie sa fiu prezent obligatioriu..imi doresc din suflet sa ajung acolo, pt ca sunt nevinovat si pot sa dovedesc. Ce se poate face in cazul meu??? Vor intelege??mandatul de aducere il pot da?? e bine daca vor trimite cu mandat de aducere?? In caz de mandat de aducere, sunt obligati sa ma duca acolo..sau sa ma si aduca acasa? Chiar m-au prins intr-o situtatie proasta financiar, stiu ca e greu de crezut, e vorba de o suma de doar 230 lei noi, dar nu am de unde sa-i fac rost.Voi anunta acel agent ca nu ma pot deplasa..va vorbi cu procurorul..vor vedea ca nu sunt de rea-credinta, vreau sa fiu acolo dar nu am cum. Ce se poate intampla? Vor avea intelegere? ma vor audia altfel? ma vor duce ei acolo cu mandat de aducere? Dar stiu ca daca se va recurge la mandat de aducere, pica prezumtia de nevinovatie? e adevarat? Astept raspunsuri, va multumesc, sper sa ma ajutati cu informatii.
Probe intr-un dosar.
Sonji
Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, ... (vezi toată discuția)
Lamuriti-ma!!
Sonji
Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)