avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare firma suspendata

Buna ziua.As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata ptr.a reactiva o firma suspendata in 2009.Ce acte trebuie.Firma are sediul expirat.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: insivxx , utilizator 04:00, 21 August 2012
lucian huzum a scris:

................
Daca nu mai sunteti in perioada de 3 ani, activitatea a fost reluata implicit prin incheierea perioadei de suspendare.
........................


Va rog sa fiti mai explicit cu "activitatea a fost reluata implicit". Nu mai este necesara incheierea formalitatilor la ONRC pentru reactivarea societatii? Face ONRC acest lucru pe cheltuiala sa?? Se transmite automat la ANAF reactivarea??
multumesc pentru eventualele raspunsuri..
Da, reluarea activitatii societatii se face din oficiu de catre registrul comertului la expirarea termenului pentru care a fost facuta suspendarea. Ideal ar fi ca aceasta reluare a activitatii societatii sa se faca de la sine de catre registrul comertului, dar datorita faptului ca in aceasta perioada exista un aflux mare de persoane pe la registre cu aceasta problema, sa depuneti o cerere la registratura institutiei prin care solicitati sa se opereze din oficiu reluarea activitatii( gratis), urmand ca dvs. dupa efectuarea acestei operatiuni de reluarea a activitatii sa mai faceti o noua suspendare daca nu aveti activitate pe societate sau sa initiati procedura de dizolvare-radiere fara numire de lichidator in conf. cu art. 235 din Legea nr. 31/1990. Practica pentru reluarea activitatii din oficiu a activitatii din pacate nu este unitara in toata tara, de aceea va sfatuiesc sa depuneti acea cerere la registratura pentru a fi servit in timp util.
Multumesc frumos pentru informatii. O sa procedez intocmai.
Azi tocmai am fost la RC - registratura, cu cerere de reluare a activitatii din oficiu,(incepand cu data expirarii perioadei de inactivitate) si mi-a fost refuzata fiind indrumata la ghiseul informatii unde mi s-au dat formulare pentru inregistrare. Normal, ar fi fost asa cum spuneti dvs. dar...
Va sfatuiesc sa va adresati printr-un mail Oficiului National al Registrului Comertului prin care sa solicitati in scris temeiul in baza caruia registrul comertului din judetul dvs. refuza reluarea activitatii din oficiu la expirarea perioadei pentru care a fost solicitata. Pentru o economie de 300 de ron eu zic ca merita sa faceti acest demers.

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Dosar retur onrc madellaine madellaine Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat subiectul unde trebuia . Am preluat contabilitatea unei SC care a facut cerere de suspendare activitate la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate societate Loredana Pampu Loredana Pampu Buna ziua, Daca o societate a avut activitatea suspendata pe o perioada de 3 ani, poate sa solicite reluarea activitatii si apoi sa o suspende din ... (vezi toată discuția)