avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vânzare - cumpãrare (arvunã)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vânzare - cumpãrare (arvunã)

Bună seara,
Am unele nelămuriri referitoare la un antecontract de vânzare - cumpărare, în care la momentul încheierii promisiunii, viitorul cumpărător a achitat 3/4 din preţ, urmând ca restul sumei să fie achitată în următorii 2 ani (termen extinctiv). Diferenţa de preţ nu a fost achitată. Poate fii considerată, fără a fi prevăzut expres, suma iniţială (3/4 din preţ) ca şi arvună? sau e doar un accont? Dacă viitorul cumpărător nu şi-a executat obligaţia pot cere rezilierea contractului?
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:32, 1 Aprilie 2012
si inca o intrebare mai am. poate fi considerat acest contract de vanzare-cumparare unul cu executare succesiva (restul ratelor urmau sa fie achitate in urmatorii 2 ani)? ei au intrat in posesia imobilului inca de la semnarea antecontractului si au locuit mai bine de 15 ani intr-un imobil care nu era in proprietatea lor, neplatind chirie. pot cere rezilierea contractului?
sa cer desfintarea doar pt viitor si sa nu restitui astfel avansul?
fleshmeister a scris:

si inca o intrebare mai am. poate fi considerat acest contract de vanzare-cumparare unul cu executare succesiva (restul ratelor urmau sa fie achitate in urmatorii 2 ani)? ei au intrat in posesia imobilului inca de la semnarea antecontractului si au locuit mai bine de 15 ani intr-un imobil care nu era in proprietatea lor, neplatind chirie. pot cere rezilierea contractului?
sa cer desfintarea doar pt viitor si sa nu restitui astfel avansul?

Nu. La ambele intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare, renuntare capacitate capacitate Buna ziua, Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)