avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi personale. Locuintele sint de numele la amandoi , masina pe numele sotului, creditele pe numele sotului iar eu sant coimprumutant. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita care acum are 15 ani.
Santem amandoi cu divortul , eu pastrez apartamentul , sotul ramane in garsoniera , cu masina si cu cele doua credite. Fetita ramane la mine , nu vreau pensie alimentara , iar eu imi iau numele de fata.
De ce documente avem nevoie ? Putem divorta la notar sau la judecatorie?
Cat costa in ambele cazuri ....divortul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IRINA38 , utilizator 11:33, 20 Iunie 2012
Apelati cu incredere la un mediator autorizat. Divortul se va finaliza mai repede decat la notar. Partajul se va face fara taxe catre stat. Economisiti mult timp si foarte multi bani prin procedura medierii.
Buna ziua, cum trebuie sa procedez? Sincer nu prea stiu despre ce este vorba si nu prea am incredere.....................
Astept mai multe detalii .....daca ma puteti ajuta.
Multumesc!
Bucuresti
Buna ziua,
daca apelez la un mediator .....trebuie sa mai placesc taxa de timbru de 3% pentru partaj?
Multumesc!
Se plateste si apoi se depune cerere de recuperare. Unii se lauda ca reusesc sa obtina o hotarare fara sa taxeze la valoare. Cred ca depinde si de instanta
"Unii se lauda" nu suna foarte elegant. Procedura nu este unitara, eu am sentinte pronuntate fara plata taxei dar am avut si caz, cand desi am cerut pronuntarea fara plata taxei, s-a cerut a fi platita taxa ca apoi sa fie restituita in acaeeasi sentinta. Desi legea se refera la restituirea taxei in practica predomina solutionarea fara plata taxei daca s-a introdus acordul de ,mediere inainte de a fi stabilita taxa de catre instanta. Legea prevede restituirea taxei la cerere in cazul cand solutionarea cauzei s-a realizat prin acordul de mediere, nimic nu impiedica insa instanta sa pronunte sentinta in cazul cand taxa nu a fost achitata, s-a depus acordul de mediere si solicitarea restituirii taxei de tibru.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj john_valentyn john_valentyn Buna seara, As dori sa divortez de sotia mea de comun acord. Avem impreuna o masina care este pe numele meu, cumparata in timpul casatoriei si un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)