avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini pt infiintare firma.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini pt infiintare firma.

Situatia vecinilor mei pe orizontala si verticala, carora ar trebui sa le cer acceptul pt infiintarea unei firme in apartament, este urmatoarea: stg-nu exista apartament, drp-proprietarul e plecat la sute de km distanta(vine o data, maxim de 2 ori pe an acasa si sta maxim 1 saptamana in care se intampla sa nici nu-l intalnesc), sus-azi sta un chirias, maine altul, pe proprietar nici nu-l cunosc, doar numele il stiu din lista de cheltuieli, am inteles ca e plecat din tara la munca de multi ani( a mostenit apartamentul cu vreo 4 ani in urma si de atunci fie e gol, fie inchiriat), jos-plecati si ei 90% din timp la tara. In conditiile astea eu ma pot 'invarti' si 6 luni cu hartiile dupa mine pt semnaturi si sa nu obtin nimic. Exista riscul ca neputand obtine semnatura acestor oameni sa fiu pusa in imposibilitatea de a-mi deschide firma ? Exista solutiile in astfel de situatii ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tina3 , utilizator 00:37, 15 Mai 2024
Este o diferenta semnificativa intre sediu de firma care poate determina o activitate care sa nu deranjeze vecinii si un punct de lucru ,care poate cauza - conditionat de obiectul de activitate ,numeroase discutii
Ganditi-va de ex la un punct de lucru reparatii pantofi sau tehnica dentara
Am inteles. Inseamna ca in situatia mea pot opta pt sediu de firma. Eu sunt informatician (dezvoltator de aplicatii informatice de contabilitate, gestiune comerciala si in ultima vreme de pagini web. Activitatea mea presupune vanzarea de astfel de produse, contracte service cu clentul, etc, o munca in fata calculatorului care nu deranjeaza cu nimic linistea celor de jur, cu atat mai putin un flux de clienti care sa deranjeze intregul imobil printr-o circulatie de dute-vino pe casa scarilor.
In cazul acesta cereti acordul asociatiei si al vecinilor pentru sediu social de firma.
Asa cum ati fost sfatuit mai sus, cereti presedintelui asociatiei sa specifice in dreptul fiecarui proprietar pe care nu il gasiti din diferite motive sa va scrie "apartament nelocuit". Nu e mare lucru sa va rezolve aceasta situatie.
Sediul social al firmei:
Sediul principal al unei societati comerciale; adresa unde figureaza societatea comerciala ca subiect de drept; locul de comunicare oficiala a actelor si corespondentei; sediul social poate fi fara activitate, cu activitati proprii de birou pentru societate sau cu activitati comerciale reglementate de codurile CAEN.
Punct de lucru:
Sediu secundar al unei societati comerciale. Locatie in care se desfasoara activitatea.
Bună seara!
Va rog sa ma ajutați cu o informație.
Am nevoie de semnăturile asociatiei de proprietari si a vecinilor cu care am perete comun, pentru a deschide o intreprindere individuala. Au semnat toți inafara de O doamna care refuza categoric, parca nici nu mă aude când ii spun ca este doar o formalitate și nu va fi gălăgie deoarece eu voi vinde produse online. De la registrul comerțului mi s-a spus ca pot depune actele și fără semnătura vecinului nr 4 dar pe răspunderea mea.
Ce inseamna asta? Ce institutie vine în control și verifica acest aspect și care ar fi urmarile/penalizările?
Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)
Refuz asoc. de proprietati pentru stabilire sediu social veronica veronica Va rog sa imi spuneti daca Asociatia de Proprietari are dreptul sa refuze sa dea acordul cu privire la stabilirea sediului social al vreunei societati. Vreau ... (vezi toată discuția)