Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: intr-o seara, desi aveam viteza mica (~ 35km/h), iar pana atunci drumul a fost curat, intr-o curba periculoasa la dreapta, masina a alunecat pe o portiune cu polei lovind un podet cu coltul stang al masinii avariind putin aripa. A doua zi, cand am mers la politie, am primit amenda pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum. In PV s-a invocat gresit art. 123b din OUG 195/2002 pe cand corect ar fi fost 123b din ROUG 195/2002 dar nici macar acesta nu este aplicabil. La explicatii nu este mentionata viteza, faptul ca era curba periculoasa si s-a trecut eronat ca am parasit partea carosabila. Am contestat acest PV, politia a depus intampinare si la cel de-al doilea termen, d-na judecator m-a intrebat ce prejudiciu mi-a fost adus si sa dau un raspuns in scris.
Ce parere aveti ca ar trebui sa contina raspunsul? Sa mentionez ca mi-a fost adus un prejudiciu moral, politistul facand abuz de functia lui spunandu-mi ca "asa este procedura"; sa readuc aminte ca e gresit actul normativ din PV; imprejurarile sunt insuficient si gresit mentionate si exista neconcordanta intre declaratia data de mine si PV?