avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instanta mi-a pus in vedere sa precizez in scris ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instanta mi-a pus in vedere sa precizez in scris prejudiciul ce mi-a fost adus

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: intr-o seara, desi aveam viteza mica (~ 35km/h), iar pana atunci drumul a fost curat, intr-o curba periculoasa la dreapta, masina a alunecat pe o portiune cu polei lovind un podet cu coltul stang al masinii avariind putin aripa. A doua zi, cand am mers la politie, am primit amenda pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum. In PV s-a invocat gresit art. 123b din OUG 195/2002 pe cand corect ar fi fost 123b din ROUG 195/2002 dar nici macar acesta nu este aplicabil. La explicatii nu este mentionata viteza, faptul ca era curba periculoasa si s-a trecut eronat ca am parasit partea carosabila. Am contestat acest PV, politia a depus intampinare si la cel de-al doilea termen, d-na judecator m-a intrebat ce prejudiciu mi-a fost adus si sa dau un raspuns in scris.
Ce parere aveti ca ar trebui sa contina raspunsul? Sa mentionez ca mi-a fost adus un prejudiciu moral, politistul facand abuz de functia lui spunandu-mi ca "asa este procedura"; sa readuc aminte ca e gresit actul normativ din PV; imprejurarile sunt insuficient si gresit mentionate si exista neconcordanta intre declaratia data de mine si PV?

Astept cu nerabdare raspuns din partea Dvs.!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: H1z0 , utilizator 14:37, 4 Aprilie 2012
H1z0 a scris:

nespecificand in P.V. viteza pe care o aveam

Masurarea vitezei se poate face doar in conditiile legii respectiv utilizand cinemometre deci chiar nu cred ca putea sa va treaca in P.V. viteza.
Sa inteleg ca nu am nicio sansa de castig in urma acestei plangeri contraventionale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda accident singurul implicat Vergil87 Vergil87 Buna ziua, Recent, pe la 4 dimineata am derapat si alunecat cu masina intr-o rapa adanca de 25-30m. Nu am patit nimic din fericire dar masina dauna 70%. ... (vezi toată discuția)
Obligatiile conducatorului auto tichil tichil Intrebarea este daca sunt obligat sa stau in masina pana la intocmirea Procesului verbal de catre politistul rutier si daca da unde este reglementata aceasta ... (vezi toată discuția)
Numar auto completat gresit in procesul verbal de contraventie cosminvld cosminvld Buna ziua. In data de 13.06.2011 am fost oprit in localitatea Afumati, jud. Ilfov de catre un politist, si neavand permisul de conducere asupra mea, am fost ... (vezi toată discuția)